Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van

2021. június 28. 15:51

Európát kereszténydemokraták alapították, kereszténydemokrata értékek mentén. Ennek pedig nem volt része az LMBTQ-értékrend – véli a jobboldali francia esszéíró.

2021. június 28. 15:51
null

Éric Zemmour, jobboldali francia esszéíró és politikai elemző a francia CNews televízióban állt ki Magyarország kormánya mellett, az európai LMBTQ-lobbi és az Európai Unió összehangolt támadását pedig politikai botránynak nevezte – írja az Origo. Az elemző szerint a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.

Sport és politikai célok

Zemmour szerint, ha a nézők a szeretett sportot és saját csapatuknak a játékát nézik, és eközben élvezik a versenysorozatot, könnyedén eshetnek abba a tévedésbe, hogy az eseménysorozat közben megjelenő üzenetek – politikai vagy kereskedelmi (reklám) – szintén pozitívak és helyesek.

Számos politikai rezsim kihasználta válogatottjának eredményes labdarúgó-világbajnoksági szereplését saját politikájának a népszerűsítésére:

Mussolinitól kezdve a brazil államfőn keresztül egészen a francia Jacques Chiracig.

Ugyanezen a haszonleső alapon kapcsolódott be a labdarúgó-bajnokságokba a BLM-lobbi, amely a játékosok letérdelésén keresztül jelenik meg. Idén pedig már az LMBTQ-lobbi is feltűnt a sorban, hogy a játékokat követő tömegekhez szólhasson.

A francia elemző úgy véli, mindkét ideológiai csoport ugyanazon az alapon működik:

ha egy ország kormánya ellenzi az antirasszista ideológiai mozgalmat, akkor rasszistának bélyegzik.

Ha az LMBTQ-lobbi propagandáját ellenzi, akkor homofóbnak nyilvánítják. Ez nem más, mint egy bevált politikai módszer, egy hangos politikai manipuláció, de attól még nem helyes, nem igaz, sőt, hamis.

Magyarországról, és a gyermekvédelmi törvényről

A családbarát Orbán-kormány törvénymódosítása nem a homoszexuálisok ellen szól – állítja Zemmour. Az új törvény nem bünteti, nem diszkriminálja a magyarországi homoszexuális embereket. Az új törvény mindössze annyit tesz, hogy tiltja a homoszexualitás és a transzszexualitás reklámozását az iskolákban a gyerekek körében. Ha most közvélemény-kutatást indítanánk Franciaországban a kérdésről, ezzel a franciák 80 százaléka is egyetértene. Ezt fájlalja az LMBTQ-lobbi. – mondja Zemmour.

A francia esszéíró szerint: A gyerekek azért járnak iskolába, hogy írni, olvasni tanuljanak, és nem azért, hogy olyan órákon vegyenek részt, ahol homoszexuálisok azt mondják nekik, hogy „a homoszexualitás csodálatos, gyere, szállj fel velünk a fedélzetre!”. Franciaország és Magyarország egyaránt és egyformán toleráns a homoszexualitással szemben: nem szankcionálja és nem diszkriminálja.

Hozzáteszi:

Más a tolerancia és más a reklámozás. A reklámnak pedig semmi helye nincs az iskolákban.

És ha a reklámozás tiltását az LMBTQ-lobbi azzal az álságos váddal illeti, hogy az a tolerancia hiánya, vagy ha az LMBTQ a saját üzeneteit diszkriminációellenes küzdelemnek nevezi, az nem más, mint maga a politikai-ideológiai propaganda.

„Hamis azt állítani, hogy az LMBTQ-ideológia az európai értékek egyike”

Zemmour úgy folytatta: Von der Leyen asszony, aki szerint „szégyen” a magyar kormánynak a gyermekeket védő új törvénye, vajon mit szólna, ha a hét gyermeke az iskolában olyan tanórákon venne részt, ahol a homoszexualitás előnyeiről beszélnének neki, és az óra előadói Von der Leyen asszony gyerekeit is a fedélzetre invitálnák?

A homoszexualitás nem tartozik az európai értékek közé, ahogy Von der Leyen asszony állította. Európát kereszténydemokraták alapították, kereszténydemokrata értékek mentén. Ennek pedig nem volt része az LMBTQ-értékrend. Ezért hamis azt állítani, hogy az lmbtq-ideológia az európai értékek egyike.

Ez az állítólagos új érték pedig a nemzeti identitást és az egyének identitását akarja lerombolni,

és új társadalmi normákat teremteni.

A francia elemző állítja: az LMBTQ-lobbi harca ugyanaz a harc, amit a BLM-lobbi is vív: aki ellenzi a BLM-et, az rasszista. Aki ellenzi az LMBTQ-mozgalmat: az homofób. De ez nem más, mint a nyelv eltorzítása, a nyelvi eszközök szándékos manipulatív használata. Ez maga a politikai botrány.

Zemmour úgy vélekedik, hogy mindkét lobbi nagyon erős támogatottságot élvez Brüsszelben, az Európai Bizottságban, valamint az Európai Bíróságon is. Ezek a lobbik az uniós intézmények segítségével akarják átverekedni az ideológiájukat azokban a tagállamokban is, ahol a nemzetek védekeznek ellenük, ahol a nemzetek nem hajlandók letérdelni a hamis ideológiák előtt.

És ebben a háborúban Macron és Merkel két perverz szereplő, amikor az Európai Bizottság pártját fogják Magyarországgal szemben.

Kép forrása: JOEL SAGET / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Angyalföldy
2021. június 30. 11:03
Francia lecke kezdőknek
mamarizsa
2021. június 28. 18:28
Mennyi közpénzbe került, hogy Zemmour szerint Magyarországnak igaza legyen?
Héja
2021. június 28. 17:56
Németország és Európa nagy része behódolt a nácizmusnak. Majd a kommunizmusnak. Most a buzzancsoknak meg a BLM-nek. Akkor pofával, mint Hitler, Sztálin, az eurokommunisták, stb.idején. Így megy ez.
pollip
2021. június 28. 17:39
Tökéletes. Köszönöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!