Amerikai republikánusok megtiltanák a BLM-zászlók kifüggesztését a nagykövetségeik épületére

2021. június 03. 09:42

Joe Biden nemrég engedélyezte, sőt ösztönözte, hogy George Floyd halálának az egyéves évfordulója (május 25.) alkalmából tegyék ki a külföldi nagykövetségekre a BLM-zászlót, így a republikánusok javaslata szembemegy a Fehér Ház vezetőinek döntésével.

2021. június 03. 09:42
null

Hat amerikai republikánus képviselő – Nicole Malliotakis (New York), Ken Buck (Colorado), Michael Guest (Mississippi.), Darrell Issa (Kalifornia), Brian Mast (Florida) és Pete Sessions (Texas) – megtiltaná politikai szimbólumok, így a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom zászlójának a kifüggesztését az amerikai nagykövetségek épületére, írja a New York Postra hivatkozva az Origó. Ennek érdekében a politikusok

The Stars and Stripes Act név alatt (csillagos-sávos törvény)

törvényjavaslatot nyújtottak be a Képviselőház elé, eszerint jövőben kizárólag az amerikai nemzeti lobogót lehetne kihelyezni a külföldi diplomáciai képviseletekre.

Joe Biden demokrata elnök és Antony Blinken külügyminiszter nemrég engedélyezte, sőt ösztönözte, hogy a nyolcszorosan büntetett előéletű George Floyd halálának az egyéves évfordulója (május 25.) alkalmából  függesszék ki a BLM-zászlót, így a republikánusok javaslata szembemegy a Fehér Ház vezetőinek döntésével.

Nicole Malliotakis úgy tudja, idén már több amerikai nagykövetség kifüggesztette a BLM lobogóját, az Európai Unió tagállamai közül azonban csak az athéni diplomáciai képviselet épületén lengett a szélsőséges baloldali szimbólum. A képviselőt az athéni eset különösen felzaklatta, mivel az apja Görögországban született, a kubai származású anyja pedig Fidel Castro kommunista rezsimje elől menekült az Egyesült Államokba, így a családja megszenvedte a radikális baloldal diktatúráját.

Arra azonban nincs túl sok esély, hogy a törvényjavaslatot megszavazzák,

hiszen a Képviselőházban kisebbségben vannak a republikánusok.

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. június 03. 13:47
Mondjuk Magyarországon (itt a nemzeti oldal, szemben az USA-val, kétharmados többségben van), lehetne hozni egy olyan törvényt, miszerint csak a magyar nemzeti, az EU-s, a Kárpát medencei őshonos kisebbségek, valamint külföldi diplomáciai látogatások esetén a vendégek országának zászlaját lehessen csak középületekre kitenni...
Ma is bukik a Zorbán...
2021. június 03. 12:31
Jó ez, nem tudom mi a baj vele. Igazából csak azt nem értem, a sarló-kalapácsos zászló, meg az Iszlám Állam zászlója miért nincs mellette.
George Soros 2.0
2021. június 03. 10:12
Rakják ki a szivárványost is... Meg a palesztint is... Meg az IKEA zászlaját is.
h040183
2021. június 03. 10:12
Hú ezek a fehér rasszista republikánus nácik még mindig nem lettek eléggé érzékenyítve! Nem baj, az agymosó gépezet ezerrel dübörög, hamarosan lecserélhetik az USA náci zászlaját valami pc-bbre. Mondjuk a BLM zászlajára. Az lesz majd a szép világ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!