A skót egészségügyi szolgálat „Stasiként működik” a Pride-on való részvétel kapcsán – írja a Times

2021. június 15. 12:43

Komoly felháborodást okoztott, hogy kiszivárogtatott dokumentumok szerint a skót egészségügyi szolgálat vezetői figyelemmel kísérik, hogy a dolgozók mennyire aktívan vesznek részt a Pride alkalmával meghirdetett jelvényviselő kampányukban.

2021. június 15. 12:43
null

A skót NHS, azaz Nemzeti Egészségügyi Szolgálat munkatársait arra sarkallja a vezetőség, hogy írjanak alá egy nyilatkozatot, és viseljenek eztt követően egy meleg, leszbikus és transzneműeket támogató jelvényt. Egyre többen bírálják azonban a kampányt, miután kiderült, hogy a részvételt titokban a vezetők figyelemmel kísérik.

 

 

A skót egészségügyi szolgálat és a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) által indított „NHS Pride” kampány a Stonewall jótékonysági szervezet hozzájárulásával indul szerdán a Pride hónap részeként.

Az egészségügyi dolgozókat arra kérik, hogy írják alá egy nyilatkozatot és viseljenek egy zománcozott, szivárványos jelvényt, mellyek kifejezik, hogy hajlandóak „felszólalni és harcolni az intolerancia ellen”.

 

 

A kampánysorán néhány orvost és ápolót rangsoroltak, és a köztisztviselők kiszivárogtatott útmutatásai úgy szóltak, hogy az egészségügyi testületeknek nyilvántartást kellett vezetni a személyzet részévteléről. A Sunday Times hozzájutott a skót kormányzati tájékoztatóhoz, mely szabályozta azt, hogy miként és kiknek, milyen szempontok alapján kell megfelelniük a kampány során beleértve a közösségi médiában való részévtelüket is. 

 

Fotó: Twitter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. július 23. 08:16
Itt Magyarországon egy tapodtat se hátrálni ezek kedvéért. Ez itt nem lesz.
rókabácsi
2021. június 16. 11:10
ezekről azért nem vcolna szabad még egy szót sem ejteni! mert nem biztosított náluk a megmaradás! mert ugye aki nem szül! az nem nemzet tartó! ebből a szembontből ezek selejtek!
mzperixx
2021. június 16. 00:03
Szocialista munkaverseny reloaded. A modern sztahanovista pride-ra jár és LMBTQ tartalmakat posztol. MInél többet, hogy meglegyen a 200 százalék.
az ember
2021. június 15. 23:24
Ezek a heterofób hulladékok a leginkább intoleráns szektások. És ők papolnak toleranciáról, elfogadásról. Orwell világa valósul meg, de ez még annál is rosszabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!