WHO: A gyerekek oltása helyett a gazdag országok inkább adományozzák el vakcináikat

2021. május 14. 19:36

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint több oltóanyagra lenne szükség a Covax-programban.

2021. május 14. 19:36
null

Felszólította a gazdag országokat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken egy online konferencián, hogy „gondolják át” a gyermekek és kamaszkorúak oltására vonatkozó terveket, és ehelyett inkább adományozzák a koronavírus elleni vakcinákat a COVAX-programnak a szegény országok lakosainak immunizálására – írja a BBC.

Gebrejeszusz szerint ezekben az országokban még az egészségügyi dolgozókat sem sikerült immunizálni.

A WHO főigazgatója genfi sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy a világjárvány második éve halálosabb volt, mint az első, és mélységes aggodalmát fejezte ki az indiai járványhelyzet miatt. Indiában a hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma meghaladta a 24 milliót, és a halottak száma pedig 262 317.

A kapcsolódó videót alább tekintheti meg, a főigazgató 1:55-től beszél a vakcinák újraelosztásáról:

Az ENSZ szakosított egészségügyi szervezete által kezdeményezett COVAX-program célja az, hogy 92 kis és közepes jövedelmű országot lássanak el védőoltással.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. május 15. 09:12
ha az eu veszi át az irányítást, meg is csinálnák. illetve miket beszélek, ők be se tudnák szerezni.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 15. 08:52
A WHO-nak megkerülhetetlen felelőssége van az afrikai túlnépesedésben.
makám
2021. május 15. 06:47
"WHO: A gyerekek oltása helyett a gazdag országok inkább adományozzák el vakcináikat" a föld túl van népesedve.. de a rossz fajokkal.
TAVIROZSA
2021. május 14. 22:35
A "szegény országok" kifosztóihoz kellene szólni, hogy segítsék őket oltással! Mely vakcina fejlesztők mondtak le a szabadalmi jogukról és a profitról, hogy segítsenek????...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!