Von der Leyen: A gép eltérítése támadás az európai szuverenitás ellen

2021. május 25. 07:28

Erős válaszok szükségességéről beszélt az Európai Bizottság elnöke.

2021. május 25. 07:28

A Ryanair légitársaság járatának eltérítése támadást jelent az európai szuverenitás, a demokrácia és a szólásszabadság ellen, ebben minden uniós tagállami vezető egyöntetűen egyetértett – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a hétfőn kezdődött kétnapos EU-csúcs első munkanapját záró sajtótájékoztatón.

„Felháborító cselekedet”

Von der Leyen kiemelte: ez a felháborító cselekedet, erős válaszokat kívánt meg, ezért a tagállami vezetők megegyeztek, hogy kibővítik az uniós szankciólistát, az incidensben részes személyekkel, és ugyancsak

korlátozási intézkedéseket szorgalmaznak olyan entitások ellen, amelyek az Aljakszandr Lukasenka vezette rezsimet finanszírozzák.

A fehérorosz hatóságok az incidenssel előre megfontolt módon megsértették a repülési vészhelyzetekben követendő eljárási szabályokat, harci repülőgépek indokolatlan bevonásával. A légiirányítás rendszerét a rezsim arra használta fel, hogy ellenőrzése alá vonjon egy európai utasszállító járművet és állami gépeltérítést kövessen el – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2021. május 25. 14:06
"Von der Leyen: A gép eltérítése támadás az európai szuverenitás ellen". Von der Leyen az EU nevében kettős mércével mér. Az EU fel van háborodva, mert EU-s gépet kényszerítettek leszállásra. De ha ez mással történk, akkor az EU a füle botját sem mozdítja. Mint például akkor, amikor Bolíviai elnök gépét, melyet kényszerleszállásra ösztökéltek Bécsben, hogy a gépet át lehessen kutatni, nem tartózkodik-e rajta Snowden. Nyilván akkor sem mozdította füle botját az EU, amikor két F 16 török vadászgép kényszerített leszállásra egy hazafelé tartó Szíriai utasszállító airbus-t, melyet szintén átkutattak. Ez 2012 történt. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-19905247
h040183
2021. május 25. 08:01
Nagyon kíváncsi lennék, hogy ha egy palesztin terrorista térített volna el egy gépet, mint ahogy megannyiszor tették is 40 éve, és akiket most imádnak a világi liberálmaffia, akkor is ekkora hajcihőt csapnának Ursuláék???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!