Tartózkodási engedély nélküli migránsokat kezdenek oltani Lombardiában

2021. május 24. 21:41

Hivatalos adatok nélkül 700 ezer főre becsülik a „láthatatlan” migránsok számát Olaszországban.

2021. május 24. 21:41
null

A tízmilliós Lombardia hétfőn bejelentette, hogy júniusban el akarja kezdeni a tartományban tartózkodó illegális migránsok beoltását. A tájékoztatás szerint azokat részesítik védőoltásban, akik már kérelmezték a tartózkodási engedélyt, de még nem kapták meg. Olaszország egyik leggazdagabb tartományában - 2019-es adat szerint - 112 ezer volt az illegális migránsok száma, és közülük a legtöbben, mintegy ötvenezren Milánóban éltek. A tartomány hatóságai szerint beoltásuk a közegészséget szolgálja.

Azokról a szinte kizárólag az Európai Unión kívülről érkező migránsokról van szó, akik a hatóságok számára „ideiglenesen” tartózkodnak Olaszországban, valójában évek óta az országban élnek. Állandó lakhelyük nincsen, alkalmi munkavégzésből tartják fent magukat.A migránsok és szegények egészségügyi ellátására kijelölt állami intézetnek (INMP) lenne feladata a beoltásuk biztosítása, de az illegális bevándorlók ezidáig nem kaptak helyet a decembertől zajló oltási programban.

Korábban a L'Avvenire, az olasz püspöki kar lapja félmillióra becsülte az illegális bevándorlók számát, és további 200 ezerre azokét, akik kérelmezték a tartózkodási engedélyt, de még nem kapták meg. További 78 ezer a jelenleg migránstáborokban levők száma, akik szintén kimaradtak az oltási programból.

(MTI)

Nyitókép: Alberto Pizzoli / AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2021. május 28. 07:40
Ez az oltás , nem az az oltás ! Ez sterilizálja a migriket ! Évekkel előttünk jár a fejlett nyugat !
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 26. 08:13
Ezért kell itthon regisztráció az oltáshoz.
Akitlosz
2021. május 25. 15:14
"Tartózkodási engedély nélküli migránsokat kezdenek oltani Lombardiában" csak nem fenollal.
balbako_
2021. május 25. 12:15
Az olasz őslakosok rovására?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!