Az osztrákok is Izrael mellett állnak a rakétaháborúban

2021. május 14. 11:03

A szolidaritás gesztusaként Bécsben kitűzték az izraeli zászlót a Szövetségi Kancellária épületére – adta hírül a Neokohn.

2021. május 14. 11:03
null

A cseh és a magyar kormányzat után az osztrákok is kifejezték szolidaritásukat Izrael iránt. Sebastian Kurz kancellár kijelentette: „A leghatározottabban elítélem a Gázai övezetből napok óta tartó Izrael elleni támadásokat. Izraelnek joga van megvédeni önmagát. Kifeszítettük az izraeli zászlót, hogy teljes szolidaritásunkat fejezzük ki azon nők, gyerekek és férfiak mellett, akiknek Izraelben naponta légvédelmi bunkerekben kell menedéket keresniük.”

„Az izraeli elleni terrortámadásokat a leghatározottabban el kell ítélni. Együtt kiállunk Izrael mellett” – írta Twitteren Sebastian Kurz.

Alexander Schallenberg külügyminiszter hangsúlyozta: „A Hamász és egyéb terrorszervezetek által a Gázai övezetből Izraelre ezerszám kilőtt rakétákra nincs mentség és jogalap. Elkötelezetten kiállunk Izrael biztonsága mellett. Az izraeli zsidó és arab polgárokat ért támadások képei mélyen megráztak, azonnal meg kell állítani az ilyenfajta erőszakkitöréseket. Ausztria teljes mértékben Izrael mögött áll, ezért lobog az izraeli zászló épületeinken.”

Hazánk is Izrael pártját fogja a konfliktusban

Magyarország a leghatározottabban elítéli egyes palesztin terrorszervezetek Gázából elkövetett legújabb rakétatámadásait izraeli városok ellen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebookon.

Szijjártó Péter azt írta, „teljes szolidaritásunkat fejezzük ki Izraellel és elismerjük az önvédelemhez való jogát”. Hangsúlyozta, hogy a civilek elleni értelmetlen erőszaknak azonnal véget kell vetni.

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfőn kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsapások voltak a palesztinok és az izraeli biztonságiak között az al-Aksza mecsetnél. Az izraeli sajtó közlése szerint csak csütörtök éjjel 190 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael felé, míg az izraeli hadsereg mintegy ezer lövedéket indított az övezetben található célpontokra.

(Twitter, Facebook, MTI)

Fotó: Sebastian Kurz, Twitter

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2021. május 17. 20:28
A lengyel Mateusz Morawiecki-ben több gerinc van mint Orbán Viktorban. Orbán támogatja Izraelt a palesztin szabadságharcosok ellen, Kínát az ujgurok ellen, és a spanyolokat katalónia ellen! Orbán 1956-ban is az orosz agresszor mellett állt volna!!
írmag
2021. május 15. 15:13
Anschluss 2.0?
Ubulka57
2021. május 15. 14:39
Álszent banda.
mucsay
2021. május 15. 09:51
ha mi kitűzzük, én nem szavazok, csak mondom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!