A Manchester City az első BL-döntős

2021. május 04. 21:59

Az angolok a Paris-Saint Germainen jutottak túl.

2021. május 04. 21:59
null

Az elődöntőbe jutott a két olajpénzekből felpumpált csapat a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Paris-Saint Germain már tavaly is döntőt játszott, az angoloknak viszont először jöhetett össze a finálé.

Jó úton is haladt Joseph Guardiola csapata, amely az első meccset megnyerte 2-1-re Párizsban. Az angliai visszavágó – amelyet rendkívül rossz minőségű pályán rendeztek a városra zúduló jégeső miatt – is jól indult Guardioláéknak, akik a 11. percben Mahrez góljával vezetést is szereztek. A Kylian M'Bappé nélkül felálló franciák a második félidőben sem tudtak újítani, a City pedig rápakolt még egy gólt előnyére, ráadásul közben Di Mariát ki is állították. A vége 2-0 a City javára.

A szerdai másik elődöntőben a Chelsea otthon próbálja kiharcolni a továbbjutást a Real Madrid ellen, az idegenbeli 1-1 után. Akár még az angol házidöntő is összejöhet, mint 2019-ben, amikor Liverpool-Tottanham finálét rendeztek.

Az Arsenal, az Aston Villa, a Chelsea, a Leeds, a Liverpool, a Nottingham Forest, a Manchester United és a Tottenham után a Manchester City lett a BEK/BL történetének kilencedik döntős angol klubja. A sorozat történetében egyetlen országból sem jutott be ennyi együttes a fináléba, a második helyen a németek és az olaszok állnak hat-hat finalistával.

( Mandiner, nso.hu)

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. május 05. 13:24
JUT eszembe: RONALDOT is hírbe hozták a PSG -nel!
Gregorius
2021. május 05. 11:20
Szép gondolat, csak szólok, hogy már a két vh közötti időben profi foci is volt az országban. A difi annyi, hogy akkor magyar edzők és játékosok mentek külföldre ( pl. az olaszokhoz) és nem fordítva.
OberEnnsinnen
2021. május 05. 10:52
Guardiola ódákat zeng a MCityről, a régi sztárokat, C. Bell. Summerby is megemlítve. Ócska trükk, amellyel sikálni akarja a befektetők fairségét. Valójában, ami folyik, a futball elárulása. S. Blatter 2008-ban helytelenítette a futballba ömlő idegen felvásárlók pénzinvázióját, rövidesen mennie kellett, sőt: bíróság ítélte el, FBI-nyomozásra támaszkodva. A Szuperligát a JP Morgan szponzorálta - VOLNA, de valód brit fiatalok zátonyra futtatták. Az FBI - többek között - a JP Morgan védelmét látja el. Így érnek össze a szálak. A futball meghalt, amikor Abramovicok, Glazerek klubokat vettek, 100 éves múlttal, mert az a 100 éves múlt ezektől a férgektől megmérgeződött és azóta ezt a mérget nyeletik a szurkolókkal, mindennel, ami ráépül. Ez a mai futball egy torz perverzitás, minden értelemben, a fiatal már 15-16 éves korára programozott harci géppé válik, mert erre kényszerítik a futballirányítók. Egy út maradt: AMATŐR FUTBALL, KÖLTSÉGTÉRÍTÉSSEL. Hogy egy bizonyos határ - heti 2 edzés+mérkőzés - fölött ne érje érzékeny veszteség a sportolót. Ezt javaslom megfontolásra az MLSZ-nek, miért ne mi, magyarok legyünk az elsők, akik a helyes útra lelnek?
Senior
2021. május 05. 08:34
Érik az angol döntő. No majd este kiderül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!