Videón az ohiói lövöldözés: Ma'Khia Bryan két emberre is rátámadt

2021. április 21. 17:26

A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek.

2021. április 21. 17:26
null

Újabb hátborzongató eset történt Amerikában, amikor rendőrök lelőttek egy késsel hadonászó 16 éves lányt Ohióban. Az eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy Minneapolisban az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben, aki így több évtizedes börtönbüntetésre számíthat. 

Kedden helyi idő szerint 16 óra 45 perckor hívták Columbus délkeleti részére a rendőrséget

– írta a Columbus Dispatch nevű helyi újság.

Az áldozat, Ma'Khia Bryant édesanyja, Paula Bryant a helyi műsorszolgáltatónak, a WBNS-TV-nek nyilatkozva azt mondta, lesújtották a történtek, és hogy lánya szerető lány volt. „Ennek nem kellett volna megtörténnie” – mondta a nő, és hozzátette, hogy válaszokat akar.

A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, aki erre azonnal összeesett. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

(MTI, Reuters, BBC)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. április 22. 11:38
Azt a fekát is le kellett volna lőni amelyik a földönfekvőbe belerúgott. Ez egy faji belviszály, a fekete felsőbbrendűek konfliktuskezelése. Azt érik el az amcsik hogy a rendőr legközelebb a távolból tétlen szemlélője lesz az eseményeknek mikor egymás kiirtásába fognak.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 22. 10:31
Állatok. Én hagytam volna, játszák le, a maradékot meg sittre.
Karvaly
2021. április 22. 09:48
Egyébként meg komolyan, rendőrök előtt verekedést kezdeni, fejberúgni valakit meg kést rántani?
Karvaly
2021. április 22. 09:39
Megnéztem a videót, minden elismerésem a rendőré, nekem többször megnézve, lassítva esett le a szituáció, ahol ő tizedmásodpercek alatt tudott helyes döntés hozni és megvédeni az ártatlanokat. Ha az USA normális ország lenne, akkor most kitüntetnék és példaképként mutatná be a média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!