Uniós oltási igazolással utazhatunk majd csak Erdélybe

2021. április 08. 15:20

Románia az uniós javaslat alapján fogja engedélyezni az államok közötti utazást.

2021. április 08. 15:20
null

„Az államok közötti utazás a zöld igazolvány alapján fog történni, úgy, ahogyan európai szinten is javasolták” írta a román belügyminisztérium az Azonnali megkeresésére.

A portál emlékeztetett: az Európai Bizottság még március elején az ún. zöld igazolvány kiállítását javasolta az állampolgárok unión belüli biztonságos utazása érdekében. Az igazolvány azt fogja bizonyítani, hogy tulajdonosa megkapta a koronavírus elleni oltást, vagy kigyógyult már a betegségből, vagy negatívan tesztelték a vírusra.

Romániában egyébként országon belüli utazáshoz nem szükséges az oltási igazolvány, Florin Cîţu román miniszterelnök pedig korábban mellőzte az uniós zöld útlevél bevezetését.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Vajda János

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2021. április 10. 21:26
Ahol nem fogadják el a keleti vakcinát oda nem megyek,több pénz marad itthon. Vajon a Németek se mehetnek majd,meg az Oroszok se,meg a Kínaiak se. Nagy sóherság lesz a nagyrészt idegenforgalomból élő országokban.
betakentaur
2021. április 09. 11:59
En ha at kell utazzak naluk vecezni sem allok meg. Sajnalom azt az 50 centet is. Kibirhato az a 3,5 ora
Tehetős Totó
2021. április 09. 11:34
Romániában fullba nyomatják az orosz vakcina elleni kampányt, s nyiltan hirdetik hogy csak politikai befolyásszerzés eszközei, egyébként teljesen "hatástalanok"... Nagyon lekezelően írnak, mert az amcsik lökdösik őket hátulról, s forró lélegzetük perzseli a tarkójuk. Most a németeken háborognak, s a szlovákok (töketlenségét) dicsérik...A kínaitról tudomást sem vesznek.
Highlander07
2021. április 08. 19:36
Ostoba idióták. Tessenek menni a zöldhatáron keresztül, oszt a debil soviniszta románok tehetnek egy szívességet. Mellesleg ez egy betarthatatlan hülyeség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!