Spermahiányt okozott a járvány Svédországban

2021. április 15. 20:32

A járvány miatt a potenciális donorok elkerülik a kórházakat.

2021. április 15. 20:32
null

Akut spermahiány alakult ki a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézetekben Svédországban – írja a Reuters. Mint a portál írja, a koronavírus-járvány miatt a potenciális donorok elkerülik a kórházakat, ami az egészségügyi rendszer nagy részében leállította az inszeminációkat, és évekkel meghosszabbította a várakozási időt.

Ann Thurin Kjellberg, a göteborgi egyetemi kórház reprodukciós osztályának vezetője szerint országos jelenségről van szó,

Az állami egészségügyi szolgáltatókon túl vannak olyan magánklinikák is Svédországban, amelyek úgy tudják kijátszani a hiányt, hogy külföldről vásárolnak spermát. Az ottani mesterséges megtermékenyítési kezelés azonban gyakran 100 000 svéd koronába (átszámítva 3,5 millió forintba) kerül, ami sokak számára megfizethetetlenné teszi az eljárást.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Henning Bagger / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. április 17. 11:41
Valaki megküldené a hírt a Grétczynek?!
masikhozzaszolo
2021. április 16. 11:30
Ez hülyeség. Egy csomó hír van arról, hogy egy csomót importáltak. És rendszeresen be is adják a svéd nőkbe. Ez kamu, nagy ÁLHÍR!
fogas paduc
2021. április 16. 10:53
Abból nem lesz baj, hogy a sperma az fehér színű? aztán majd lehet térdepelgetni.....
Mátyás01
2021. április 16. 10:24
Pedig csak ki kell menniük este 8 után az utcára sétálni, de a legjobb szilveszter éjszaka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!