Soros György is tartott korábban előadást a Fudan Egyetemen

2021. április 27. 08:12

Az intézmény mintegy harminc ország és régió több mint kétszáz egyetemével és kutatóintézetével létesített cserekapcsolatokat.

2021. április 27. 08:12

Politikai és pénzügyi vezetők is tartottak előadást a kínai Fudan egyetemen, többek között Soros György, valamint a Nemzetközi Valutaalap korábbi vezérigazgatója, míg Barack Obama egy sanghaji diákfórumon válaszolt a hallgatók kérdéseire, számol be a Magyar Nemzet. 2009 júniusában a magyar származású amerikai üzletember a többi között arról beszélt a válság kapcsán, hogy Kína kilábalása hatással lesz mind a világgazdaságra, mind a tőkepiacokra.

A Nemzetközi Valutaalap korábbi vezetője, Christine Lagarde 2015 márciusában az intézményt Kína egyik legrégebbi és legjobb egyetemének nevezte, és úgy fogalmazott, a világ második legnagyobb gazdaságának kulcss­zerepe lesz a globális együttműködés új formájának kialakításában.

Barack Obama 2009 novemberében utazott Kínába. Ellátogatott Sanghajba, ahol a Fudan vezetői fogadták. Részt vett egy diákfórumon, amelyre több felsőoktatási intézményből, köztük a Fudan egyetemről is érkeztek hallgatók. Az amerikai elnök – aki a hallgatók kérdéseire is válaszolt – reményét fejezte ki, hogy a diákok közül sokan eljutnak az Egyesült Államokba.

Az intézményt 1905-ben alapították, 2,5 millió négyzetméteren helyezkedik el, laboratóriumok, kórházak is tartoznak hozzá, míg könyvtárában több mint 5,5 millió kötetet és számtalan digitális forrást tárolnak. A Fudan mintegy négyezer külföldi hallgatónak is otthont ad, akik a világ számos országából érkeztek oda tanulni. Mintegy harminc ország és régió több mint kétszáz egyetemével és kutatóintézetével létesített cserekapcsolatokat, így például a Harvard, a Yale és a Columbia Egyetemmel. A Fudan tagja az Universitas 21-nek is, amely a világ vezető egyetemeinek szövetsége.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2021. április 27. 22:36
Ki rendezett mit? Leszarom Pestet vastagon.
zakar zoltán béla
2021. április 27. 15:49
a kiskápó orczái
villogókékfog
2021. április 27. 09:10
Na most geriferi, baranyibanya várja az eligazítást. Népszavazás? Lejáratás? Semlegesség? Támogatás? Ez a sok következetességre utaló kérdés...
olajfa1
2021. április 27. 09:02
Akkor megint megbukott a libbancs propaganda erőszak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!