Rések a falon: Biden folytathatja a Trump-fal építését

2021. április 06. 17:30

A Politico szerint a Biden-adminisztráció kénytelen volt szembesülni azzal, hogy „teljesíthetetetlen választási igéreteket tett”.

2021. április 06. 17:30
null

A The Washington Times és a Politico értesülései is megerősítették, hogy a Biden-adminisztráció képviselői egy újabb eufémizmussal igyekszenek eltakarni a tényt, miszerint hasonlóan a felügyelet nélkül illegelálisan az Egyesült Államokba érkezett (csempészett) gyermekek ügyéhez hasonlóan a korábban élesen bírált Trump-fal még meglévő „hézagait” is szándékukban áll „technikiai eszközökkel befoltozni” miután kezd kritikussá dagadni a helyzet a mexikói-amerikai határon. 

Az államtitkár „befoltozná” a Trump-fal réseit

Alejandro Mayorkas, Joe Biden kormánya Belbiztonsági Minisztériumának államtitkára az Egyesült Államok Vámügyi és Bevándorlási Ügynöksegének (ICE) munkatársaival folytatott múlt heti beszélgetés során azt mondta, hogy az adminisztráció fontolóra veszi a „falrések kitöltését”.

„Ez nem egyetlen válasz egyetlen kérdésre. Különböző projektek vannak, amelyeket a határőrség főnöke bemutatott, és a CBP megbízott biztosa nekem átadott”– mondta Mayorkas a The Washington Times által áttekintett ICE-ülés jegyzetei szerint. A korábbiakhoz hasonlóan Mayorkas is felvetette, hogy nem csupán fizikai határzár építésében gondolkozik az új vezetés, hanem drón-őrjárat, hőkamerák és egyéb modern módszerek alkalmazásán is. 

Belső jelentés készült a kialakult helyzetről

A jelentés szerint a határfal új elkészült szakasza nem csupán fal, hanem „olyan technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a hatóságok számára a betörések észlelését, és olyan nagy sebességű utakat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a gyors reagálást”. Írják körül azt a "falat" mely ellen a 2020-as választási kampányban oly hevesen harcoltak a Demokraták.

A jelentés kiemeli azt a közelmúltbeli közvélemény-kutatást is, amely kimutatta, hogy az amerikaiak többsége, összességében 53%, mai napig támogatja a határfal építését és elutasítja a Biden-kormány határmenti tevékenységét.

Biden kormánya ellen már a Számvevőszék is vizsgálódik

A Politico arról is beszámolt, hogy az amerikai Számvevőszék a Biden-kormány ellen eljárást indított, mivel késtek a Trump-fal szerződött beszállítóinak kifizetései. A Politico szerint a Biden-adminisztráció kénytelen volt szembesülni azzal, hogy „teljesíthetetetlen választási igéreteket tett”. A Politico cikke azt is megjegyzi, hogy az Egyesült Államok déli határánál keletkezett válság most esélyt ad Biden belső ellenségeinek, a Republikánus Pártnak, és Mexikó elnökének is, hogy politikai tőkét kovácsoljanak a maguk számára. 

Ezt igazolja az a levél is, amelyet 40 republikánus szenátor jegyez, s melyet az amerikai Számvevőszékhez címeztek mondván, hogy a jelenlegi hatráválságot Biden azon egyoldalú, törvényellenes és elhamarkodott döntése hozta, mellyel egyoldalúan megszüntette a határfal építését. Ez „szerencsétlen, mégis teljesen elkerülhető forgatókönyvhöz” vezetett és követelték a helyzet azonnali felszámolását.

Fotó: MTI/AP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2021. április 07. 02:46
Azoknak, akik kedvelik Professzor Dr. Steve Turley videóit, itt van egy mai video ebben a témában. Néha lehet látni Dr. Orbán Viktor fényképét Dr. Steve mögött! Alig van olyan videója, amelyben ne tenne említést a miniszterelnökről, persze mindig pozitívan! https://m.youtube.com/watch?v=xJNBHF80zAI&t=27s
NZoltán
2021. április 06. 23:22
Mi van ?? Már a " szárnyas-kaput" Bidenék a Trump-fal réseinek befotózásának nevezik át a píszí kedvéért?
Selamat
2021. április 06. 21:35
"Biden-adminisztráció vezető tisztviselői szerint a Trump-fal „réseinek” befoldozása szükséges a határmenti válság elhárításához." Hehehe. Meg hahaha. A többi Trump döntéssel is így fognak járni. Ugatnak ellene, majd vagy meglépik, vagy folytatják. Mert a zömük jó döntés volt.
pandalala
2021. április 06. 21:23
Ajjaj, ha ez tényleg így van, akkor valami nagyon komoly háborúra készülhetnek .. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!