Moszkvában bekérették Szlovákia és a balti államok nagykövetét

2021. április 27. 20:45

Az oroszok egyelőre nem indokolták meg, miért döntöttek így.

2021. április 27. 20:45

Bekérette szerdára Szlovákia és a három balti állam, Lettország, Litvánia és Észtország nagykövetét az orosz külügyminisztérium.

Erről kedd este tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget az orosz diplomáciai tárca, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna. A három baltikumi ország pénteken jelentette be, hogy kiutasít négy orosz diplomatát, akik tevékenységét a státusával összeegyeztethetetlennek ítélte. Csütörtökön Szlovákia közölte, hogy nemkívánatos személynek minősített három orosz külképviseleti alkalmazottat, és az intézkedés a Csehország iráni szolidaritás megnyilvánulása.    

Prága április 17-én azzal vádolta meg Moszkvát, hogy felelősség terheli a vrbeticei hadianyagraktárban 2014-ben történt robbanásért, és kiutasította az orosz nagykövetség 18 munkatársát, akiket hírszerzőknek minősített. Oroszország válaszul nemkívánatos személynek minősítette a fővárosában működő cseh diplomáciai képviselet 20 munkatársát.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. április 28. 06:57
Ebben a kérdésben Magyarországnak a V4- en belül a híd szerepét kell betöltenie Oroszországgal. Az EU és Oroszország akkor jár jól, ha együttműködik. Az USA a feszültségek kiélezésében érdekelt.
Szuverén maffiaállam
2021. április 27. 22:03
A V4-eknek ki kell állniuk Szlovákia mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!