LMBT-gyerekeket nevelő szülők írtak levelet Ferenc pápának

2021. április 01. 07:47

Az üzenet azután érkezett, hogy a pápa bejelentette: nem áldja meg az azonos nemű párokat

2021. április 01. 07:47
null

Egy LMBT-gyerekek keresztény szüleit tömörítő olaszországi szervezet, a 3VolteGenitor írt nyílt levelet Ferenc pápának – írja a Vasárnap.hu. „A 3VolteGenitori szervezet Szerencsés Szülei” aláírással üzenet azt követően érkezett, miután a pápa bejelentette, hogy nem áldja meg az azonos nemű párokat

A levélben többek között azt írják, hogy mint az LMBT-gyerekek kattolikus szülei, nem hallgathatnak a szenvedésekről, amelyeket a Hittani Kongregáció a homoszexuális párok megáldásáról szóló álláspontja okoz. Mint írják, a mostani „tiltás” olyan hatással volt árjuk, mint „amikor egy hatalmas vihar figyelmeztetés nélkül csap le a kora tavaszi meleg napokon, amikor a virágok éppen bontogatják szirmaikat”.

Szóba kerül az üzenetben még az is, hogy fáj számukra az, amikor a „bűn kövét vetik” gyermekeikre, mert azok őszintén élik meg a szexuális identitásukat.

A szülők a levélben hozzáteszik azt is, hogy amennyiben az Anyaszentegyháznak nincsen hatalma ennek a szeretetnek a megáldására, „akkor mi, szülők, akik meghívást kaptunk gyermekeink meghallgatására és támogatására, megáldhatjuk őket, készek vagyunk találni erre egy »szentséget«”.

Kép forrása: Manuel Dorati / AFP

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 03. 15:26
"LMBT-gyerekeket nevelő szülők írtak levelet Ferenc pápának" Remélem fidibuszt csinált belőle a pápa.
Box Hill
2021. április 02. 14:30
És az Ószövetség: „ki férfiúval hál, mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek; az ő haláloknak oka ő magukban vagyon.” (Mózes III. könyve, 20/13 – Károli Gáspár fordítása)
sal.josef.klein
2021. április 01. 13:08
Az Atyaisten szeretete és irgalma azt jelenti, hogy Jézusban helyettünk halt meg, hogy a bűneink büntetését elhordozza és nekünk bűnbocsánatot szerezzen, és ha valaki kéri, akkor része legyen benne, és gyermekévé lehessen. És nem azt jelenti, hogy támogat a bűnben. Keresztyén LMBT mi? Meg majd jön a keresztyén drogosok keresztyén prostituáltak meg keresztyén maffiózók frakciója? Isten szereti a drogosokat is, de nem a drogfogyasztást, szereti perostituáltak is, de nem a prostitúciót, szereti a maffiózókat is, de nem a bűnből való megélhetést. De a szeretete nem azt jelenti, hogy elfogadja a bűneinket, hanem azt jelenti, hogy elfogadja a személyünket és meg akar szabadítani ezekből a bűnökből is.
fatman
2021. április 01. 12:06
ez végtelenül nevetséges és szánalmas...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!