Leváltották a minisztert, koalíciós viszály Romániában

2021. április 14. 12:46

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint a bukaresti kormánykoalíciónak folytatnia kell a munkát.

2021. április 14. 12:46

Folytatnia kell a közös munkát Romániában a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), az USR-PLUS pártszövetségből és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségből (RMDSZ) álló kormánykoalíciónak – szögezte le szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, miután Florin Citu liberális miniszterelnök kezdeményezésére, az USR-PLUS hozzájárulása nélkül az államfő felmentette tisztségéből Vlad Voiculescut, az USR-PLUS által jelölt egészségügyi minisztert.

Az RMDSZ nem kommentálja a kormányfő lépését, mivel egy miniszter visszahívása a kormányfő kizárólagos alkotmányos joga - mutatott rá Kelemen Hunor. „A döntést elfogadja az RMDSZ, és támogatjuk a koalíciót abban, hogy tovább folytassa a munkát, hiszen közös felelősséget vállaltunk az ország vezetéséért. Sok a tennivaló, mihamarabb új minisztert kell kinevezni az egészségügyi tárca élére, a kormányprogramban meghatározott célkitűzések szerint haladunk tovább” – írta Facebook-oldalán az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor az Agerpres hírügynökségnek elmondta: volt néhány ok, amely a kormányfő ezen döntéséhez vezetett, de nem lát okot arra, hogy más összetételű koalíció alakuljon, mert a koalíció nem egyetlen emberért és nem egyetlen pártért jött létre. A kormány működése a koalíciós egyezményen, a kormányprogramon alapszik, amely az ország számára fontos, nagy célkitűzéseket tartalmaz. Az RMDSZ ezért egy új egészségügyi miniszter kinevezését várja – mutatott rá Kelemen Hunor.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. április 14. 19:01
Katasztrófa, mi megy a szlovákoknál és a románoknál. De vajon véletlen-e?
Búvár Kund
2021. április 14. 16:41
Milyen meglepő, hogy ezekben az összezutyult kormánykoaliciókban már egy-két hónap után összevesznek!?
fatman
2021. április 14. 14:13
veszekednek a cigányok? milyen meglepő :-O
Kiiisteleeeki
2021. április 14. 14:10
kezdődik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!