„Éljen a szabad Kuba, éljen Fidel” – Raúl Castro búcsúbeszéde

2021. április 17. 19:36

A váratlan lemondás után feszült hangulat alakult ki Kubában.

2021. április 17. 19:36
null

Távozott a Kubai Kommunista Párt éléről a 89 éves Raúl Castro – a lemondását a párt kongresszusán jelentette be –, aki bátyja, Fidel Castro után vette át a párt és ezzel a szigetország vezetését is. Ezzel véget ért az 1959-es forradalommal és testvére hatalomra kerülésével indult Castro-korszak is.

Raúl Castro a búcsúbeszédében közölte, elégedettséggel tölti el, hogy a Kubai Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkáraként feladatát elvégezte, és bizalommal tekinti hazája jövőjébe.

„Ameddig csak élek, kész vagyok rá, hogy minden eddiginél nagyobb erővel védjem meg az országot, a forradalmat és a szocializmust. Kiáltsuk együtt, hogy éljen a szabad Kuba, éljen Fidel, a haza vagy a halál” – jelentette ki a távozó politikus.

A váratlan lemondás után feszült hangulat alakult ki az országban.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. április 18. 14:33
Commandante "Che" Katalinban tovább él az argentin tömeggyilkos terrorista...
realman
2021. április 18. 13:55
Kurva anyad Raoul Castro, patkolj el a picsaba Ernesto Guevara argentin terrorista utan
realman
2021. április 18. 13:53
Szomoru, hogy az ilyen aljadekok termeszetes halallal vegzik. "Szabad" Kuba.. pff. Valoszinu Kelet Eu. sorsara jutnak, egy kicsit szippantgatjak a szabad levegot aztan ott is visszater a komcsi reakcio kicsit korszerusitve ujraaktivalva a tobb evtizedes agtitprop agymosas kliseit, mint nalunk a Fidesz
Nehidd El
2021. április 18. 13:41
Bidenhez képest meghökkentően frissnek és fiatalosnak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!