Az új szlovák miniszterelnök is kiáll az orosz vakcina mellett

2021. április 29. 19:42

Pedig elődje emiatt kényszerült lemondani.

2021. április 29. 19:42
null

Eduard Heger szlovák miniszterelnök a Politicónak adott interjúban állt ki az orosz vakcina használata mellett – annak ellenére, hogy elődje Igor Matovic emiatt kényszerült lemondásra.

A szlovák gyógyszerfelügyelet, a ŠÚKL még nem engedélyezte az oltóanyag használatát, mivel szerintük nem áll rendelkezésre elegendő információ ahhoz, hogy hatásosnak és az emberekre biztonságosnak ítéljék a vakcinát. Matovic ezért is utazott Magyarországra április elején, hogy Szijjártó Péter segítségét kérje, hogy egy EMA által akkreditált magyar laborban folytassák le ezeket a vizsgálatokat. Az eredmények május elején esedékesek.

Ursula von der Leyen korábban arról beszélt, július végére szeretné az Európai Bizottság a felnőtt lakosság 70 százalékát beoltani. Eduard Heger szerint ez nem fog menni, június végére az átoltottság 52 százalék körül lehet Szlovákiában, ha nem használják a Szputnyik V-t.

Nyitókép: Stephanie Lecocq / POOL / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2021. április 30. 06:32
Remek Bár ez a gyógyszerhatóság dolga lenne. Itt egy remek cikk hogy miért halnak meg nálunk a legtöbben https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210429/nagyon-kilog-a-magyar-oltasi-program-az-unios-mezonybol-de-nem-ugy-ahogy-a-legtobbszor-halljuk-480938
Ikloorvat
2021. április 29. 22:42
Azért bukott bele már az előző is, mert ez is kiáll mellette :D Értem.
jolly77
2021. április 29. 22:19
sőt, majd Salvini és a többi hülye nagyon át fog törni a 2019-es EU-s parlamenti választásokon XDDDD nem unjátok még? (mondjuk fájna ha többet nem járhatnék ide röhögni rajtatok... van ám annak oka, hogy anti-jobbosként ide járok, de bele ne gondoljatok, hogy mi, mert még a végén egy világ omlana össze XDDD) ilyet a Győzike showban sem látott az ember, ami már a mandineren megy.... :D
kori
2021. április 29. 22:17
A Szlovakiaban levo Szputnyik V jelenleg orosz tulajdon. Szlovakia nem fizetett idoben, ezert az oroszok visszakuldtek az utolag kifizetett vetelarat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!