Három páciens meghalt a bukaresti konténerkórház üzemzavara miatt

2021. április 12. 21:35

Oxigénellátás nélkül maradt a bukaresti Victor Babes járványkórház udvarán egy konténerben kialakított intenzív terápiás Covid-részleg hétfőn, három súlyos állapotban lévő koronavírusos páciens meghalt.

2021. április 12. 21:35
null

A két napja beüzemelt mobil kórteremben, ahol nyolc beteget ápoltak, valamennyi lélegeztetőgép leállt, miután az oxigénnyomás a normális működésüket lehetővé tevő felső küszöbérték – 6 bar – fölé emelkedett.    

A kórház egészségügyi személyzete manuális lélegeztetéssel pótolta a páciensek oxigénellátását, de csak öt beteget sikerült életben tartaniuk: egyiküket a járványkórház főépületébe helyezték át, a többieket pedig másik három bukaresti kórházba szállították át.    A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés címén ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

(MTI)

Fotó: ProTV

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gintonic68
2021. április 13. 07:35
Őszinte részvétem! Ne legyünk kárörvendők, most minden ország, minden eü dolgozó próbálja a maximumot kihozni!!!!
Ninini
2021. április 13. 04:22
Ott se lehet habospite orvosnak lenni mostanság.
fatman
2021. április 13. 01:08
bezzegrománia... most egy pillanatra próbáljátok elképzelni, milyen őrjöngést csapna az ellenzék, ha ez itthon történik meg... nyilván a miniszterelnök lenne ezért is a felelős...
khomeini
2021. április 12. 22:58
nyugodjanak bekeben a bezzegromaniazok meg ismet elgondolkodhatnanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!