Három éve szüntették meg a munkahelyét az önkormányzatnál, azóta is bejárt, sőt béremelést is kapott

2021. április 22. 12:24

Abszurd helyzetbe került az az önkormányzati alkalmazott, az adóhivataltól tudta meg, hogy három évig úgy járt be dolgozni a munkahelyére, hogy valójában nem is volt munkahelye.

2021. április 22. 12:24
null

2017-re nyúlik vissza az ügy, amikor a dél-romániai Gorj megyében található Stănești községben egy polgármesteri tanácsadóként dolgozó hölgy tisztségét hivatalosan megszüntették, csak elfelejtették őt értesíteni a döntésről. Azaz nem csak őt, a könyvelőt és senki mást sem értesítettek.

A hölgy gyanútlanul bejárt dolgozni, havonta utaltak a számlájára, még fizetésemelést is kapott.

Hatósági fordulat

Az ügy azonban egy idő után felkeltette a hatóságok figyelmét. Az adóhivatal kirendelt alkalmazottai látogatást tettek a községházán és az akkorra már expolgármesternél is, akinek meg kellett téríteni az adóhivatal által meghatározott károkat: 75 000 lejt (kb.: 5 500 000 Ft-ot). Emellett az egykori polgármester ellen hivatali visszaélés és sikkasztás miatt büntetőeljárás indult.

A tanácsadó közben elmondta: szerinte jóhiszeműen járt el az ügyben, mivel senki sem értesítette arról, hogy már nincs munkahelye. Dolgozott, amiért jogosan kapott fizetést – összegezte. Miután megtudta, hogy menesztették, beperelte az önkormányzatot, mivel úgy gondolja, hogy jogtalanul bocsátották el.

A bíróság neki adott igazat, így utólag az előző polgármestert is ártatlannak minősítették, aki ennek nyomán kártérítést követel az önkormányzattól.

A nyitókép illusztráció. Forrás: Balázs Attila – MTI

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2021. április 22. 18:43
Jó, jó, de bezzegromániáról beszélünk! Ott megesik, hogy a katonai parádén lerobban az autó, ezért úgy tolják! Olyan is megtörtént ott, hogy a felvonuláson a rendőrautóban elaludt a rendőr és a mozgó autóból a nyitott tolóajtón át kiesett!
zakar zoltán béla
2021. április 22. 15:38
jó hely
khomeini
2021. április 22. 15:24
románnak lenni életforma
123321
2021. április 22. 15:17
"Office space"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!