Falba ütött lyukakkal improvizáltak intenzív terápiás osztályt Romániában

2021. április 09. 22:38

Így tudtak orvosi oxigént juttatni az épületbe.

2021. április 09. 22:38
null

A Fehér megyei Abrudbányán a helyi kórházban sajátos helyzet állt elő: nincs intenzív terápiás osztályuk, ezért kénytelenek voltak improvizálni. Lyukakat ütöttek a falakba, hogy orvosi oxigént juttassanak az épületbe – írja a Transindex.ro.

A kórház vezetősége azt mondja, többször is kértek segítséget a minisztériumtól, de nem kaptak választ. Oxigénre se lenne pénzük, de egy vállalkozó, akinek a felesége nemrég ebben az intézményben gyógyult, adott rá. A kórházban 85 ágy van, ebből 35 koronavírusos betegeknek van fenntartva.

Az orvosok az adományozott oxigéntartályokat elhelyezték az épületen kívül, és onnan juttatják csövekkel az oxigént a kórtermekbe. A kórháznak van négy munkása, akik éjjel nappal felügyelik az összetákolt életmentő rendszert.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 10. 06:58
Klára leendő miniszterelnök bezzeg Romániája.
Nehidd El
2021. április 09. 23:53
Már csak pár évtized, és szerintem ott is feltalálják majd a nyílászárókat.
békalepcse
2021. április 09. 23:31
A csöveknek lyuk kell és azt nem ütik hanem fúrják! Modernül ütvefúróval, talán ez adta a technikai analfabéta szerkesztő tollába ezt az idióta címzést, a félreértés.
begmann1
2021. április 09. 23:08
Majd Timike kiteszi a fészbukra, hogy a románoknak legalább oxigénjük van, míg nekünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!