Dobrev Klára: Európa jövője az Európai Egyesült Államok

2021. április 21. 17:36

Ami két éve csak álom volt, mára kézzelfogható közelségbe került – fogalmazott a DK EP-képviselője.

2021. április 21. 17:36
null

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője közösségi oldalán osztott meg pár gondolatot az Európai Unió jövőjével kapcsolatban. „A 2019-es európai parlamenti választás kampányában rengeteget beszéltem arról, hogy az álmom az Európai Egyesült Államok, a közös kihívásokat ugyanis csak közösen tudjuk megoldani” – kezdte bejegyzését a baloldali politikus. 

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal kapcsolatban azt írta, hogy „egy, az EU történetében soha nem látott válságkezelési program indult el az európai gazdaság védelmében. Azóta leraktuk az Európai Egészségügyi Unió alapjait, hogy gyorsan és egységesen tudjunk reagálni bármilyen járványra.”

Dobrev Klára szerint Európa – még a járvány okozta kihívások ellenére is – sokkal erősebb, mint két éve volt. „Az Európai Unió jövőjét meghatározó összeurópai konferencia-sorozat” szerinte az Európai Unió további megerősödését fogja hozni. Hozzátette:

„Ami két éve csak álom volt, mára kézzelfogható közelségbe került!” – zárta bejegyzését a Demokratikus Koalíció politikusa. 

Kép forrása: MTI / Mohai Balázs

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik