Diktátornak nevezte Erdogant az olasz kormányfő

2021. április 09. 07:53

Recep Tayyip Erdogan török elnököt Mario Draghi olasz miniszterelnök, alig pár nappal az úgynevezett kanapé-botrány után, annak kapcsán nevezte diktátornak.

2021. április 09. 07:53
null

„Helytelen viselkedés volt. Nagyon sajnálom, hogy ilyen megaláztatást kellett elszenvednie Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek. Az ilyen, és nevezzük nevén őket, diktátorokkal ugyanakkor mégis együtt kell működnünk, viszont őszintének kell lennünk a nézetek, vélemények, viselkedésmódok, a társadalmi elképzelések sokféleségének kifejezésében” – mondta Mario Draghi azután, hogy az EU-török csúcstalálkozón az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent félreültették egy kanapéra. Draghi kijelentése után Ankarában bekérették a külügyminisztériumba az olasz nagykövetet.

 

 

Mevlut Cavosoglu török külügyminiszter a Twitteren elfogadhatatlannak nevezte, „hogy a kinevezett olasz miniszterelnök populista módon diktátornak nevezi a megválasztott török államfőt”.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZXX
2021. április 13. 09:59
Hát ezen már csak röhögni lehet. Eldogan a diktátol. Ilgum-bulgum. Az egész EU egy MontyPyton showra emlékeztet.
Falfirka
2021. április 09. 10:12
erdogánt megválasztották. drágit odaültették úgy demokratikusan. az olaszoknak nem engednek választani, mert akkor szalvini jönne. erdogán demokratikusabb, mint az eu.
jóember
2021. április 09. 10:09
Nekem mint uniós polgárnak már kezd nagyon kínosnak lenni, hogy ezekbe lépten nyomon bele törlik a lábukat lassan már mindenütt ahol megfordulnak. Persze megérdemlik, de mégiscsak kínos, ezek lennének a vezetőink, minket képviselnének, rajtunk röhög a fél világ. El kéne mostmár gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne ezektől megszabadulni. De komolyan. Ha ez így megy tovább lassacskán még Banglades is beelőz bennünket, visszaküldik a segélyt, amit nemrég gyűjtöttünk nekik, mondván itt nagyobb szükség van rá. És ezeket nem lehet leváltani, ezek egymást nevezgetik ki ki a hülyébb alapon. Éspersze fenyegetnek, minden normális vélemény vörös posztó a szemükben, a valóság meg már fényévnyire eltávolodott, szinte már érzékelhetetlen. Szóval ez már nagyon kínos, ideje tenni ellene.
az ember
2021. április 09. 10:01
Rossz szóhasználat. Macron nagyobb diktátor, mint Erdogan, Draghinak meg akkora a karizmája, mint egy felmosórongynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!