Demokrata ex-tanácsadó: A „wokeness” valódi probléma a Demokrata Pártban

2021. április 27. 21:56

James Carville, aki korábban Bill Clinton választási kampányát is levezényelte, úgy véli, hogy a Demokrata Párt „nem úgy beszél, mint az emberek”.

2021. április 27. 21:56
null

„A »wokeness« a baj a Demokrata Pártal, és ezt mindannyian tudjuk” – jelentette ki a James Carville, tekintélyes politikai elemző, a demokraták volt kampánytanácsadója kedden a Vox című portálnak.   

A napi politikától már visszavonult Carville szerint bár a demokraták megnyerték a 2020-as választásokat, de a pártnak problémája van az üzenetek közvetítésével. A politikai tanácsadó

Divatos egyetemek társalgónyelve

Hasonlatát a politika stratéga meg is magyarázta. Úgy vélte, hogy: „A divatos egyetemek társalgóiban más nyelvet beszélnek, mint a hétköznapi emberek. Olyan szóval állnak elő, mint a Latinx (latin-amerikai származású emberekre vonatkozó, nemileg semleges kifejezés), amelyet senki más nem használ. Nem ismerek senkit, aki így beszélne” – fogalmazott a politikai szakértő. Hozzátette: „Alapvetően nincs gondom ezekkel a kifejezésekkel, de az emberek nem így beszélnek. A választók nem így beszélnek”.

A stratéga szerint, ha a politikusok ezeket a kifejezéseket használják, akkor ezzel azt közvetítik a szavazóik felé, hogy nem egy nyelvet beszélnek. Mint fogalmazott: „Beszélnünk kell a faji igazságtalanságról, de nem úgy, hogy a legtöbb ember számára felismerhetetlen szavakat használunk, mert (...) ez azt jelzi, hogy megpróbálnak elbeszélni mellettük”.

Nem az emberek nyelvén beszélnek

Carville szerint az ország nagy része „városi, tengerparti, arrogáns” pártként tekint a demokratákra. „Ez az igazság. Gondoljon bárki bármit, ez valós jelenség és káros a pártra nézve” – mondta. Hangsúlyozta: a „wokeness”, valós probléma a Demokrata Párt számára, s ezt „ma mindenki tudja a Demokrata Párton belül, de nem akarnak róla beszélni, mert bajba kerülhetnek”.

Carville úgy fogalmazott: „Mindig azt mondom, hogy úgy kell beszélnünk, ahogy az átlagos emberek, a szavazók is beszélnek. Ebben nincs semmi bonyolult. Így tudsz kapcsolatot teremteni és így tudod meggyőzni az embereket. Nem szabad megengednünk, hogy kívülről határozzanak meg minket”.

(MTI)

Kép forrása: Twitter

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. április 29. 11:36
Nem baj! A halottak sehogy se beszélnek, viszont - kivétel nélkül - a demokratákra szavaznak. És - amúgy - rengetegen vannak. :-)
DFK
2021. április 28. 05:55
Vagyis a woke elmebaj uralja őket.
Íjász
2021. április 27. 23:19
"Nem szabad megengednünk, hogy kívülről határozzanak meg minket." Attól tartok az a hajó elment.
westend
2021. április 27. 22:09
"Nem szabad megengednünk, hogy kívülről határozzanak meg minket” - akkor a globáltőke pénze ezek után vissza lesz utasítva általatok? Erre befizetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!