Csippel venné fel a harcot a koronavírus ellen a Pentagon

2021. április 12. 16:30

A beültethető csip jelzi a vírusfertőzést, de nem ez az egyetlen projekt, amin a Pentagon dolgozik.

2021. április 12. 16:30
null

Az amerikai védelmi minisztérium kutatási ügynöksége, a DARPA munkatársai olyan csipet fejlesztettek, amely a bőr alá ültetve a tünetek kialakulása előtt felismeri a Covid–19-fertőzést, és egy szűrővel el is különíti a vérből a vírust – írja az Index.

Mikrocsip

A DARPA fertőző betegségekért felelős orvos-kutatója, Matt Hepburn százados elmondta, hogy a csip ötletét az USS Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón kialakult járványhelyzet adta, ahol a hatezer fős legénységből 1271-en fertőződtek meg a koronavírussal.

A DARPA másik fejlesztése egy vírusszűrő, amely dialízisgéphez kapcsolva kiszűri a véráramból a vírusrészecskéket. Az egyik katona házastársa, akit csak „16-os páciensként” említenek, négynapos kísérleti kezelést kapott a szűrővel, és bár szervi összeomlással és szeptikus sokkal került a sürgősségi osztályra, sikeresen felépült. Az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyezte a különleges szűrő használatát sürgős eseteknél – közel háromszáz válságos állapotban lévő betegnél már alkalmazták.

Új vakcina

A szintén a Pentagon alá tartozó Egyesített Patológiai Intézet egyik munkatársa, dr. Kayvon Modjarrad jelenleg olyan védőoltáson dolgozik, ami a koronavírusok minden fajtája ellen védelmet nyújt. Mint mondta, „rendelkezünk az eszközökkel, és meg tudjuk csinálni most rögtön”.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Levan Avlabreli / Sputnik / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. április 13. 09:01
Naugyehogyugye!! És, másra is alkalmas lesz.... Arra utalják majd a 'minimumbért' .. :-DD
Mátyás01
2021. április 12. 20:16
Miért nem jó a sima oltás?
teljesenertelmetlen
2021. április 12. 19:32
Aki már tavaly erről írt, hogy tulajdonképpen erre megy ki a játék, azt hülye összeesküvés-hívőnek titulálták...
Highlander07
2021. április 12. 19:01
Ez már kész :D Tényleg vége lesz ennek a világrendnek, de kurva gyorsan, ha már ennyire nyilvánosan elismerik a hülyeségeiket :D Bazmeg :D SZÁNALMAS...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!