A szélsőjobb a Momentum szövetségesét megelőzve a harmadik legtámogatottabb párt lett Romániában

2021. április 16. 11:25

Az AUR 15 százalékkal a harmadik helyen áll a román pártok rangsorában egy friss felmérés szerint.

2021. április 16. 11:25

Egy szélsőséges eszméket hirdető, járványtagadó párt rekord idő alatt Románia harmadik legtámogatottabb pártjává – számol be a Főtér. Az erdélyi magyar portál ismerteti az INSCOP legfrissebb felmérését, miszerint a nemrég alakult, soviniszta AUR hajszállal megelőzte a Momentum román szövetségesét, a kormánykoalíció egyik tagját, az USR-PLUST. Eközben pedig az első két helyen mélyül a szakadék a PSD és a PNL között is – a szocdemek javára.

Így nézett ki a pártok támogatottsága márciusban:

PSD – 30,6%

PNL – 26,3%

AUR – 15,3%

USR-PLUS – 14,2%

A PSD közel 4%-kal, a PNL pedig 0,4%-kal nőtt februárhoz képest. Az AUR és az USR-PLUS februárban még nagyjából azonos szinten állt, ám azóta a Dan Barna és Dacian Cioloș vezette pártszövetség közel 2%-ot veszített népszerűségéből.

Az országban eközben kormányválság van, – amihez az AUR szervezte tüntetések és az egészségügyi miniszter döntései is hozzájárultak – ez a lap szerint a következő havi mérésekben fog meglátszani.

A felmérést március 1-12. között végezték 1100 szavazópolgár telefonos megkeresésével, a hibaszázalék 2,9 százalék.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. április 16. 13:30
hát, sztem ez a lufi is kipukkad majd egyszer, és hiába van kormányválság, nyilván nem tartanak majd választásokat egyhamar...
Zod
2021. április 16. 13:10
Mindeközben Bezzegromániában: https://kronikaonline.ro/belfold/kitalalt-a-levaltott-miniszter-politikai-alapon-tortenik-a-jarvanykezeles-a-halottak-szama-sem-valos "Kifejtette: pár napja tudomására jutott, hogy a Covid-kórházakban elhunytak számának a jelentési módja sem a valós helyzetet tükrözi, ezért felkéri a megbízott egészségügyi minisztert – Florin Citu kormányfőt –, hogy nézzen utána a saját pártja kormányzása idején kidolgozott metodológiának. Voiculescu szerint a minisztersége utolsó napjaiban elindított vizsgálat alapvető különbségeket mutat a jelentett és a valós adatok között, szerinte a valóságban több haláleset van. "Nem akarok számokkal dobálózni, mert nem sikerült dokumentálnunk ezt a helyzetet, de vizsgálataink arra utalnak, hogy alapvető különbségek vannak a jelentett és a valós számok között” – mondta Voiculescu. " Nálunk a regisztrált Covid-19 halálesetek felében nem a koronavírus, hanem az alapbetegség a halál oka, Romániában a Covid-19 halálesetek száma meg sem közelíti a halálozási többletet.
civis72
2021. április 16. 12:53
LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!