Újabb szigorításokat vezetnek be Szlovákiában

2021. március 01. 07:07

Március 8-tól a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése.

2021. március 01. 07:07
null

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket – döntött vasárnap este az Igor Matovic miniszterelnök vezette koalíciós kormány. A kabinet határozata szerint amennyiben az óvintézkedések három hét alatt nem hozzák meg a várt eredményt, és nem javul a helyzet, Szlovákiában bevezetik a szigorú lezárást, azaz nagymértékben korlátozzák a közéletet, a kereskedelmi és a gazdasági tevékenységet.    Szerdától kezdve mindazok a személyek, akiknek a szűrése pozitív eredményt hozott, nem hagyhatják el lakásaikat, kivéve, ha orvoshoz mennek. Mindazok, akik közös háztartásban élnek egy fertőzött személlyel, és ennek következtében karanténba kényszerülnek, a szabályok betartásáért anyagi jutalmat kapnak.

Este 8 és hajnali 1 óra között kijárási tilalom lép életbe, kivételt csak a munkába járás vagy az onnan való hazajutás, illetve az orvosok felkeresése jelent. Ugyancsak szerdától megnyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatú osztályait azon személyek gyermekei számára, akiknek munkába kell járniuk. Március 8-tól a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, március 15-tel kezdődően pedig ezeket minden zárt területen kötelező lesz hordani. A rendelkezés alól kivételt kapnak a kiskorúak, akiknek elég lesz a sebészi maszkot viselni. A kormány intézkedéseinek célja, hogy jelentős mértékben csökkentse Szlovákia lakosságának mozgását és megakadályozza a veszélyes vírusmutációk további terjedését.

(MTI)

(Fotó: A pozsonyi vár és a Szent Márton-dóm (j) 2019. november 10-én.MTI/Krizsán Csaba)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 08. 23:30
"akik ... egy fertőzött személlyel ... karanténba kényszerülnek, ... jutalmat kapnak." Na, ha ettől el nem múlik a járvány, akkor semmitől! Már az agyontesztelés is pénzkidobás volt, most meg még jutalmaznak is, ha otthon maradsz!
Vakfolt
2021. március 01. 10:09
Nézem ezt a pozsonyi látképet, fent a dicső múlt, lent a komcsi panel, hátterében templom, előterében meg olyan koszlott minden. Szlovákok ennyire vitték száz év alatt.
hopika
2021. március 01. 09:24
adtak a szarnak egy pofont
nempolitizálok
2021. március 01. 08:54
Azzal, hogy elkezdtek országosan teljeskörűen tesztelni, nem csak a pénzt dobták ki, de még az is megfertőződött, aki amúgy elkerülhette volna a sorbanállás miatt. Kb. ez lenne nálunk is, ha a ballibsik lennének, mert rámentek volna a reklámértékre. Ugyanúgy az eü is ugyanolyan gondban lenne, mert nehezen tudok elképzelni a ballibsiknél egy olyan viharos ütemű kórházfejlesztést mint ami tavaly történt nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!