Szíriai migránsok román röplabdásoknak adták ki magukat

2021. március 30. 09:30

Bécsbe akartak eljutni.

2021. március 30. 09:30
null

Az athéni repülőtéren kilenc szíriai migránst tartóztattak le vasárnap, akik azt állították, hogy román sportolók, és egy bécsi röplabdabajnokságra akarnak eljutni – írja a Főtér. Hozzátették: a migránsok egytől egyig ugyanolyan sportruházatot viseltek és

hamisított román útlevelekből is bevásároltak

– a görög rendőrség szerint a feketepiacon 500 és 3000 euró körüli összegért lehet beszerezni egy ilyen „okmányt”. 

Hangsúlyozták: a vámosokat végül nem sikerült átverni, az álsportolók a nemzetközi repülőtéren lebuktak az ellenőrzéskor. A görög közszolgálati rádió szerint nem ez az első eset, hogy a migránsok hasonló trükkökkel próbálkoznak: volt már olyan is, hogy a nyugati országokba igyekvők kézi- vagy kosárlabdacsapatot „alkotva” próbáltak repülőre ülni, írják.

Fotó: MTI, illusztráció

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 30. 14:02
Szerintem tollaslabdázók, de rossz a kiejtésük...
Bitrex®
2021. március 30. 13:17
Átlag 167 cm röplabdások. Biztos bukovári. Még ificsapatnak sem mennének el.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 30. 13:02
...hogy is volt az a sztori a svájci focivállogatottal?
monuskaroly
2021. március 30. 12:09
Lehet hogy svédnek kellett volna hazudni magukat, az már hihetőbb ezzel a kinézettel, sajnos. Emlékszünk a "Vaklárma" című filmre 1989-ből? Az volt az egyik poén, hogy a feka, svéd orvosnak adta ki magát, mert az akkoriban még abszurdnak számított. Ma már ez a valóság, igaz nem orvosok, de sokan vannak, többen is a kelleténél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!