Szijjártó Péter: Az egész világ azért szorít, hogy legyen olimpia

2021. március 09. 11:47

Az egész világ szorít azért, hogy legyen olimpia, még ha egy esztendő késéssel is mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán megosztott videóban, miután találkozott Japánban Murakava Tamajóval, az olimpiáért felelős miniszterrel.

2021. március 09. 11:47
null

„Miniszterasszony azt mondta, hogy ők úgy készülnek, hogy lesz olimpia; 136 nap van a reménybeli megnyitóünnepségig” – fogalmazott a politikus.    

Szijjártó Péter fontos kérdésnek nevezte, hogy lehetnek-e nézők az eseményeken, és ha igen, lehetnek-e külföldiek.    

Erről még márciusban döntés születhet, míg áprilisban dönthetik el, hogy a sportlétesítményeket milyen kapacitás mellett vehetik igénybe a nézők – jelezte. Hozzátette, a koronavírus-járvány idején a legfontosabb az emberi életek és az egészség megvédése.    

„Ami biztos, hogy az ideérkező sportolóknak nagyon komoly tesztelési kötelezettségeik lesznek. A jelenlegi elképzelések szerint nem követelik majd meg a beoltottságot a sportolóktól, bár itt már tudtak arról, hogy a mi sportolóink be lesznek oltva” – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.    

A videóban elmondta, a sportolóknak szigorú viselkedési szabályoknak kell megfelelniük,

például korlátozzák majd, hogy milyen útvonalon és hova mehetnek a városban. Hangsúlyozta, hogy a magyar sportolók részvételéhez szükséges előkészületeket már megtették. A nagykövetség megemelt létszámban fog dolgozni az olimpia alatt.    

Hat japán város lesz majd a magyar sportolók házigazdája a felkészülés alatt, így ezeken a településeken tizenegy sportág képviselői edzhetnek még az olimpia előtt – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. március 10. 13:05
Bulvárkacsa ez petyka! Csak azok, akik jót kaszálnának rajta, azok várják.
Pelso j.
2021. március 09. 15:48
Az egész világ azon szorít, hogy megússza a COVID-ot. A normális embereknek az a fontos.
Akitlosz
2021. március 09. 12:09
Nem. Nem szorít az egész világ azért, hogy legyen olimpia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!