Román honatyák egymás között: „Takarodj innen te tetű!”

2021. március 24. 16:54

Kevés hiányzott ahhoz, hogy Dan Tanasă összeverekedjen egy USR-s kollégájával a képviselőház folyosóján.

2021. március 24. 16:54
null

A politikus korábbi megnyilvánulásáról itt írtunk.

A román képviselőház szerdai ülésén került napirendre annak az ügyosztálynak a kérdése, mely a bírák és ügyészek által elkövetett esetleges visszaélések kivizsgálásával foglalkozik. A kormánypártok támogatják a részleg megszüntetését (arra hivatkozva, hogy a megalapítása is hiba volt, semmiféle eredményt nem tud felmutatni, és a külföldi szakértők is a megszüntetés mellett vannak), míg a PSD és az AUR nem támogatja az ügyosztály körüli módosításokat, mert féltik a bírák és az ügyészek függetlenségét.

„A plénumi vita még civilizált hangnemben zajlott. Az érvek és ellenérvek felsorakoztatása után a képviselőház első házként megszavazta a felszámolást előíró tervezetet (171-136 arányban), majd mindenki ment a maga dolgára. Azaz nem mindenki. Volt, aki a képviselőház folyosóján még kakaskodott egy kicsit a téma kapcsán” – írja a Főtér.ro.

Sajtóbeszámolók szerint a konfliktust az robbantotta ki, hogy Silviu Dehelean USR-s honatya számon kérte az igazságügyi minisztert durva hangnemben kritizáló Dan Tanasát (AUR), aki erre a következőképpen reagált:

„Nem szégyelled magad, te szamár, hogy így nekem támadsz? Takarodj innen, te tetű! Nem hallod, mit mondok? Megparancsolom, hogy szedd a lábad előlem, ne rontsd itt a levegőt!”

– hangzott el több indulatszó kíséretében. A dulakodó feleket higgadtabb vérmérsékletű párttársaik választották szét.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RogerFederer20GS
2021. március 24. 19:39
ha van valakinek székelyföldi ismerőse, kérdezze meg mi a véleménye DAN TANASA Munkásságáról. a 2006-2013 jobbik és Torockai a mi Hazánkkal fasorba nincs nácizmus tekintében az ipséhez. Még a DK-MSZP tandemnél is jobban utálja az erdélyi magyarokat.
nempolitizálok
2021. március 24. 18:05
Ez a Tanasát jól meg kellett volna csapnia. A nevünkben is.
betamás89
2021. március 24. 17:57
mit itété te tetű?
packó_
2021. március 24. 17:54
Nagy magyarfaló ez a Dani Tanasa! Szép, kulturált román ember. DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!