Páratlan lelet Pompejiben

2021. március 01. 14:40

Szinte érintetlen ceremoniális szekeret találtak a régészek.

2021. március 01. 14:40
null

Újabb fantasztikus leletet találtak a régészek Pompejiben, számol be az Euronews. A gyakorlatilag érintetlen, erotikus jelenetekkel is díszített ókori ceremoniális szekeret egy külvárosi villa, a Civita Giuliana területén ásták ki a földből. A már a sokadik szenzációs leletet produkáló ásatási helyszínhez illegális kincsvadászok vezették el a régészeket.

A kocsi négykerekű, egy-két személyes és vasból készítették, de ón- és bronzdekorációkat, mineralizálódott fa alkatrészeket és más szerves maradványokat is tartalmaz. Kétezer éve a helyi elit tagjai használhatták parádékon vagy körmeneteken, de lehet, hogy a menyasszonyt is ezen szállították új otthonába.

A szekér azért maradhatott fenn, mert a Vezúv 79-es kitörésekor összeomló kocsiszín fala és teteje megóvta a forró hamutól.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2021. március 01. 17:49
a múltat azért is fontos pontosan feltárni, mert mégiscsak könnyebb végképp eltörölni, ha tudjuk, mit. (ha az erotikus jelentek nem homo/transz/zoo-/pedo-/nekrofil jellegűek, akkor meg biztos benne van OV bigottan reakciós keze is.)
Tapeino
2021. március 01. 15:17
Na ebbe hogyan rángatjátok bele Orbán Viktort?
robag
2021. március 01. 15:16
Örülök, hogy az illegális kincsvadászok ezúttal nem megfújták az értékeket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!