Lengyelország is vásárolhat kínai vakcinát

2021. március 02. 15:48

Mivel az Európai Unió által lekötött vakcinák szállítása akadozik, Varsó célszerűnek tartaná az oltóanyag licenc alapján történő gyártását is.

2021. március 02. 15:48

A lengyel kormány szerdán dönthet arról, hogy Kínától is vásárol-e vakcinát a koronavírus ellen, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint keresik a megoldást arra, hogy a lengyel lakosságot minél előbb be tudják oltani. Mivel az Európai Unió által lekötött vakcinák szállítása akadozik, Varsó célszerűnek tartaná az oltóanyag licenc alapján történő gyártását is. Lökést adhat a kínai ellenszer beszerzésének az is, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök koronavírus elleni vakcinát kínált Lengyelországnak, amikor hétfőn telefonon beszélt lengyel kollégájával.

A pekingi külügyminisztérium nyilatkozata szerint Hszi megígérte, hogy Kína megosztja tapasztalatait a Covid-19 járvány elleni küzdelemről, s kész Lengyelországnak vakcinát szállítani igényei szerint, de Kína gyártási kapacitásának határain belül.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petabi
2021. március 03. 07:56
A vakcinák licences gyártása helyett jobb,mindnféle szempontból a saját fejlesztés és gyártás. A kínai Sinopharm technologia közismert,nem is védett.Itthon is gyártottak már ilyen oltásokat,amíg volt Humán Oltóanyagtermelő vállalat. ( Privatizáció révén a TEVA-hoz került,akik aztán beztárták. Azóta nincs itthon oltóqanyag gyártás,kivéve az influenzát.)
savrena
2021. március 02. 18:27
Anyósom lengyel, szívproblémákkal. Nagyon szívesen oltatná már magát, akármivel, kínaival is.
B_kanya
2021. március 02. 18:03
Hát akkor most vágópityu a tökeit a fülére akaszthatja.
Párhuzamos különvélemény
2021. március 02. 17:15
A kommunista kínai jó a lengyeleknek, de az orosz akkor sem. Ott se könnyű az élet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!