Az Európa Tanács biztosa szerint a migránshajók a tagállamok ellenében is cselekedhetnek

2021. március 23. 19:20

A Fidesz európai parlamenti delegációja levélben kérte Ylva Johanssonnt, az Európai Bizottság belügyekért felelős biztosát, hogy foglaljon állást a migránsszállító hajók tevékenységéről.

2021. március 23. 19:20
null

Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa nyílt törvénysértésre buzdít, amikor olyan kijelentéseket tesz, hogy a tengeren történő mentéseket végző civil szervezetek hajói emberi jogi szempontokra hivatkozva,

a tagállamok akarata ellenére is partra tehetik a Földközi-tengeren begyűjtött illegális migránsokat

– közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A képviselő hozzátette, hogy a Fidesz európai parlamenti delegációja levélben kérte Ylva Johanssonnt, az Európai Bizottság belügyekért felelős biztosát, hogy foglaljon állást a „törvényeket szándékosan megszegő civil szervezetek migránsszállító hajóinak tevékenységéről”. Mint írta, a megkeresést az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) március 15-i ülése indokolta, amelynek keretében

a képviselők eszmét cseréltek a Földközi-tengeren zajló mentési műveletekről az Európa Tanács ember jogi biztosával.    

„Az nem újdonság, hogy egyesek bevándorlókkal akarják elárasztani Európát. De az, hogy az Európa Tanács emberi jogi biztosa nyíltan törvényértésre buzdít, túlmegy a józan ész határán. Felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy világosan fogalmazza meg álláspontját a botrányos kijelentéssel és az illegális migrációval kapcsolatban!” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Bruno Thevenin

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2021. március 30. 18:08
Na, még egy szépség az eu-ban. https://external-content.duckd.. Van kivel barátkozni a mi "szépségeinknek". Kacsaszájnak, festett Barbinak, Moncsicsinek. Sargentini, Jurová, Sophie,a szépsége liberális nőstények.
Ben Jeremiah
2021. március 24. 12:36
"Az Európa Tanács biztosa szerint a migránshajók a tagállamok ellenében is cselekedhetnek" Ezek után nincs más dolgunk, mint Magyarországot migránshajónak nyilvánítjuk. Utána kibaccuk az összes őskövület bírót (nyugdíjba), elvesszük a Pártérdemek miatti kiemelt nyugdíjakat, és megfingatjuk az RTL-t meg a fészbukkot. Egy migránshajón ilyen az élet.
elfújta az ellenszél
2021. március 23. 21:04
Az ilyeneknek a házába kéne szállítani pár hívatlan lakót, lehetőleg a lármásabb fajtából. Csak hogy értse, ő mit akar tenni másokkal
nemecsekerno_007
2021. március 23. 20:33
Ezek a nyomorult EU-s léhűtők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!