Gulyás: Hozza nyilvánosságra az EB a vakcinák szállítási menetrendjét

2021. március 12. 15:18

A járványhelyzet felszámolásának egyetlen jelenleg ismert eszköze a vakcina – írja a miniszter.

2021. március 12. 15:18
null

Miképp arról mi is beszámoltunk, a kormány nyilvánossá tette az orosz és a kínai vakcinagyártók ütemezéssel és a beszerzéssel kapcsolatos szerződéseit. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy az uniós gyártók szerződéseit is tegyék nyilvánossá, az ügyben írt levelet pénteki napon nyilvánosságra is hozta.

„A járványhelyzet felszámolásának egyetlen jelenleg ismert eszköze a vakcina.

– írja Gulyás Gergely Stella Kyriakides, az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos részére. „Tisztelettel kérem Biztos Asszonyt és Önön keresztül az Európai Bizottságot, hogy hozzon nyilvánosságra valamennyi vakcinabeszerzésről szóló szerződést és szállítási menetrendet” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. március 12. 20:38
A járvány és a hazai politika utóbbi időszakának lényeglátó elemzése. (Frissítve): https://www.egyvilag.hu/index.shtml#jarvanypolitika
Szuverén maffiaállam
2021. március 12. 18:57
"A járványhelyzet felszámolásának egyetlen jelenleg ismert eszköze a vakcina" Akkor miért vezettetek be korlátozásokat, hamisgulyás?
Elmer
2021. március 12. 17:20
El tud képzelni, nem nagyobb bűnt, mert az önt hidegen hagyja, hanem nagyobb hibát (írhatnék hülyeséget is, de Talleyrand – akit idéztem – udvarias francia volt) mint beláthatatlan végű világjárvány idején nekimenni az orvosoknak? " Antalffy elvtárs megint rohamot kapott! Tényleg, hogy is gondolhatta Orbán, hogy csak úgy megemeli az orvosok fizetését, méghozzá egy világjárvány idején... Antalffy elvtárs, ez egyenesen borzasztó. No és hát ami még borzasztóbb, hogy az orvosok több, mint 96 százaléka ebben partner volt. És mint utóbb kiderült még több, csak kb. 700 estek ki a rendszerből, viszont 400-an beléptek, így aztán 300 a csökkenés. De még az is lehet, hogy ez a csökkenés valójában tisztulás volt, szóval Antalffy elvtárs is kieshetne már a rendszerből, nagy tisztulást jelentene, mert már a léte is bűn. ja, és Antalffy elvtárs úgy cenzúráz, mint Zuckerberg... rokonlelkek
monuskaroly
2021. március 12. 17:03
DobrevFeritől meg lehetne kérdezni, hogy esetleg Brüsszelben pánikkormányzás zajlik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!