Feljutásra áll az FK Csíkszereda, máris elkezdődtek a magyarellenes támadások Bukarestben

2021. március 07. 21:49

Alaptalan vádakkal illették a székely csapatot.

2021. március 07. 21:49
null

Megtáltosodott az FK Csíkszereda a román másodosztályban: a székelyföldi együttes szombaton 3-1-re legyőzte a bukaresti Rapidot és legalább egy napra feljött a Liga 2 második helyére – pedig a tavalyi szezonban éppen sikerült csak bennmaradni. Vasánapra egyébként visszacsúsztak a harmadik pozícióba.

Ha sikerülne a feljutás az élvonalba, azzal már két csapata is ott lenne a székelyeknek, a 2018-ban feljutott Sepsi ugyanis jelenleg a negyedik helyen áll, és biztos bennmaradónak tűnik.

Visszatérve a szeredaiakra: a Rapid Bukarest legyőzése után rögtön elkezdte a hergelést a román sajtó. A Főtér cikke szerint előbb egy névtelen nyilatkozat alapján azzal vádolták meg Szondy Zoltánt, az FK elnökét, hogy a 2019-es Csíkszereda–Rapid mérkőzésen „emberalatti fajnak” (specie subumană) nevezte a Rapid vezetőit, majd a csapat szurkolóinak Instagram-oldalára feltöltött posztba kötöttek bele. A „Szombaton délben 12:00 órától idegenben játszunk a Rapid Bukarest ellen” mondatot

úgy fordították, mintha a székely csapat külföldre (în străinătate) készülne

– ráadásul úgy állítva be, mintha ez a klub hivatalos oldala lenne. Végül pedig azt is felróják az FK-nak, hogy kizárólag magyarul kommunikál hivatalos oldalán és a Facebookon – ellenpéldának állítva a minden információt magyarul és románul is megosztó Sepsit.

Nyitókép: FK Csíkszereda/Facebook

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2021. március 08. 06:38
Szokásos román ostobaság és kisebbségi komplexus.
Független
2021. március 08. 06:21
Amíg a kisebbségi kulturális-nyelvi-vallási-oktatási- valamint az önrendelkezési jogokat nem ismerik el, ezzel éppen ők azok akik megkérdőjelezik és lábbal tiporják a gyulafehérvári gyűlésük és az azt követő Trianoni békediktátum legitimitását. Illegitimnek érzik magukat Erdély és a Partium nem román lakta területein, hiszen az itt lakó nem románoknak (nem csak a magyarokról van szó) kiáltóan kevesebbet adott 100 év alatt és biztosít ma is az állam, mint a Magyar Állam biztosított 1918 előtt Erdély nem magyarjainak. Ha ezt végre valaki megvizsgálná, szörnyű eredményeket kapna. Ezt tudják és rettegnek hogy ezt a világ is megtudja. Igyekeznek eltüntetni az élő tanúkat (gazdasági-oktatási-anyanyelvi-vallás-infrastrukturális elsorvasztás) és a holtakat (temetők fel- és ledúrása, márvány sírtáblák ellopása). A németektől már nem kell félniük. Nem azért mert megtalálták a németnevű elnökemberüket, aki egy igazi kirakatember, valószínűleg még az erdélyi szászok történelmét sem ismeri. Hanem mert eladták őket német márkáért Csau idejében, az összes elhagyta ezt az országot (államközi adás-vételi-, emberkereskedelmi szerződés alapján), olyan gyönyörű városokat hagyva üresen mint Brassó, Nagyszeben, ahova nyomban románok költöztek és most büszkén úgy mutogatják a turistáknak mint a román építészeti örökség remekeit.......A hazugság nem csak a történelemkönyveikben hanem a mindennapjaikban is főszereplő, fundamentum. Ahova nem tudnak beköltözni rögtön és tömegesen, oda ortodox templomot építenek adófizetői és EU-s pénzekből és román rendőrt és jegyzőt telepítenek. Az ortodox pópa 5-10, plusz a rendőr x gyerekének pedig biztosítani kell a román nyelvű oktatást a helyi akár színmagyar iskolában.......ez egy modern vallásháború is egyben ahol az ortodoxok írtják a nem ortodox vallást román állami- és eus, jogi- és anyagi támogatással. Közben pedig pusztul minden, nem román nyelvi-építészeti-oktatási-kulturális sokszínűség és értéktár. Mert ez ma az EU-ban még mindig nem ratifikált érték. Sajnos az EPP-ben és Manfréd Weber fejében sem.........eszük ágában sincs ezt értéknek tekinteni mert valószínűleg azt sem tudják, hogy létezik ilyen pusztítás és jogtiprás az EU-ban. Ha tudják, akkor az pedig még nagyobb baj.
kizökkentidő
2021. március 08. 01:17
Amikor a románok női kézilabda EB-t rendeztek és a magyar csapat fölényesen vezetett a románok ellen, kétszer kellet megszakítani a mérkőzést, mert a bugris románok lekapcsolták a világítást. Agyilag olyanok, mint az óvódások.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. március 07. 23:29
Megijedtek a románok egy maroknyi székelytől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!