Fehér Ház: Nagy gond van a déli határon

2021. március 16. 21:42

A hibás pedig nem más, mint a Trump-adminisztráció.

2021. március 16. 21:42
null

A Fehér Ház sajtófőnöke, Jen Psaki hétfőn „nagy gondként” utalt a déli határon fellendülő határátlépésekre – írta meg a FoxNews. A felelősnek azonban a Trump-adminisztrációt és a „használhatatlan rendszerét” nevezte meg. Ez a kijelentés azután jön, miután a Biden-adminisztráció hetek óta nem hajlandó „válságnak” nevezni a déli határ felől érkező tömeges bevándorlást.

Nagy a baj

„Elismerjük, hogy ez valóban egy nagy gond” nyilatkozta Psaki az újságíróknak. Hozzáttette: „Az előző adminisztráció egy szétszedett és használhatatlant rendszert hagyott ránk és – mint minden másnál – itt is megteszünk mindent, hogy megoldjuk a problémát”. Azt, hogy pontosan mit is szedett szét a Trump-adminisztráció, nem mondta el.

A sajtófőnök arra a kérdésre, hogy miért nem nevezik a kialakult helyzetet „válságnak”, azt felelte, hogy nem akarnak játszadozni azzal, hogy hogyan is hívják a szituációt.

Fontos az üzenet

Paski azzal kapcsolatban, hogy milyen üzeneteket küld az Egyesült Államok a bevándorlóknak azt felelte, hogy a helyzet bonyolult. Mint mondta: „Azt az üzenetet küldjük, hogy jelenleg nincs itt annak az ideje, hogy jöjjenek, de azt is biztosítani akarjuk, hogy az embereket humánusan kezeljük”.

Kép forrása: AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. március 18. 08:36
Részlet Kaliforniában élő barátommal folytatott levelezésünkből Én: Lehet, hogy ez igy igaz? Most olvastam Üdv: Grosz https://mandiner.hu/cikk/20210224_kisertet_jarja_be_amerikat#commentanch10268813 Haver: ami a mandiner kollegat illeti, - igaz kicsit befolyasolt velemeny, de nagy szazalekban beletrafalt a szitu lenyegebe...szoval "baszhassuk"!
formaegy
2021. március 18. 07:32
Nem kell nyivákolni! Az agysorvadásos vén bazári majomból azért is csináltatok elnököt, mert megígérte, hogy minden csordát átenged a határon. Hajrá! A Közel-keleti merkelcsordát is vihetitek a ti saratok! Tömeggyilkos mocskos amerikaiak.
fatman
2021. március 17. 10:20
most olvastam, mi volt az ABC-n... :))) a mocskos komcsik mindenhol ilyenek, úgy hazudnak, mint a vízfolyás... nem lesz gázáremelés... _I_
Búvár Kund
2021. március 17. 09:16
Jön egy közös szelfi bidével meg egy guatemalai menelkülttel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!