Tárgyalásokba kezdett az EMA a Sinopharm gyártójával

2021. március 25. 08:15

Az Európai Gyógyszerügynökség igazgatója reméli, hogy hamarosan vizsgálhatják a Sinopharm oltóanyagát.

2021. március 25. 08:15
null

Egy keddi Európai Parlamenti meghallgatáson Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség igazgatója arról számolt be, hogy a Magyarországon is már alkalmazott Sinopharm kínai oltóanyag fejlesztőjét képviselő cég tárgyalásokat kezdett az Európai Gyógyszerügynökséggel (EMA). Az ügynökség vezetője abban reménykedik, hogy idővel hozzáfoghatnak a Sinopharm készítményének vizsgálatához is – írja az EU-Monitor.

Emer Cooke nem tudott még csak hozzávetőleges időpontot sem mondani a Szputnyik uniós jóváhagyásáról, mivel „a kísérleti eredmények még nem teljesek, a gyártási folyamatról pedig egyelőre nem áll rendelkezésre információ” Többször is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az orosz vakcinának ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelniük, mint bármilyen más oltóanyagnak.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. április 10. 10:05
Jó reggelt EMA és nyugat Európa! A csigallassúságú ellenőrzésük botrányos! Miközben a nemzeti és egyenértékű eü. hatóságok gyorsan, de ugyanolyan alapossággal értékelnek. Az átnézendő dokumentáció és a laborvizsgálatok ugyanazok!!
luisbathhelena
2021. március 30. 11:46
Ráérnek.Az EU-ban minden ok, egy halott sincs, sőt fertőzött is alig. Kínának meg van türelme...
petabi
2021. március 25. 09:45
Ez az Astra Zeneca értelmezése szerinti "best efforts"
reflex
2021. március 25. 09:43
Inkább erre adjanak magyarázatot a qrva anyjukat: 29 millió adag AstraZeneca-vakcinát találtak egy olaszországi raktárban MTI2021.03.24.5 Olaszországban átkutattak egy üzemet, ahol lapértesülés szerint brit exportra szánt 29 millió adag koronavírus elleni oltást rejtegetett az AstraZeneca gyógyszergyár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!