Az AstraZeneca már csak a vállalt vakcinamennyiség harmadát szállítaná az Unióba

2021. március 12. 08:56

Egyre csökken a mennyiség.

2021. március 12. 08:56

Az eredetileg vállalt vakcinamennyiség harmadát szállítaná az AstraZeneca az Európai Uniónak az első negyedévben, írja a Reuters egy nem nyilvános dokumentum alapján. Hozzátették: ez újabb, 25 százalékos csökkentés az előző hónapban tett ígérethez képest.

A dokumentum szerint március végéig összesen 30,1 millió adagot ígérnek, majd áprilisban újabb 20 milliót. Pascal Soriot vezérigazgató február 25-én még azt mondta az Európai Parlamentben, hogy igyekeznek március végéig biztosítani 40 millió vakcinát. Ehhez képest az új dokumentum alapján már február 24-én úgy becsülték, csak 34 millióra van esély. Az eredeti szerződés 90 millió adagról szólt. A cég egyelőre nem kommentálta a hírt.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. március 12. 10:34
Nem értem. Gyurcsányné telenyomta a netet színes képekkel, hogy az unió küldi a vakcinát, csak a kormány nem tudja beadni. Erre mit kell olvasnom? Átoltottságban igencsak jól állunk, az uniós vakcinaszállítmányok meg akadoznak. Mert a folyamatosan jogászt játszó, jogállamiságon rugózó brüsszeliták olyan szerződést írtak alá, amilyet.
Csubszi
2021. március 12. 10:32
Szokásos nyugati menetrend: sokat ígérnek és semmit sem tudnak betartani, se mennyiséget, se időt! A Kínaiak viszont előbb szállítanak és többet! Van még kérdés?
night watch
2021. március 12. 10:04
"Az AstraZeneca már csak a vállalt vakcinamennyiség harmadát szállítaná az Unióba" Az elmaradt kétharmadból oltana a futóbolond és társulata.
bunko_jobbos
2021. március 12. 09:45
Ez csak abban az esetben elfogadható, ha nem tudnak annyit előállítani. Azt megértem, mert a semmiből nem lehet adni. De ha annyi van mögötte, hogy másnak adják el, akkor a kurva anyját: -az EU vezetésének, akik nem kötöttek ki rendes kötbért -nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!