Kilőnék az illetéktelen drónokat a román katonák

2021. március 18. 10:59

Ha a parlament jóváhagyja, akkor a hadsereg bármilyen eszközt bevethet a drónok kiiktatására.

2021. március 18. 10:59
null

A román hadsereg engedélyt kér az illetéktelen helyen röpködő drónok kilövésére – írja a Főtér. A bukaresti védelmi tárca olyan tervezetet nyújtott be a törvényhozásnak, miszerint a hatóságok által kockázatosnak minősülő drónokat a katonák akár fegyverhasználat útján is semlegesíthetnék.

Az illetékesek azt szeretnék elérni, hogy a drónokat törvényi úton a biztonsági kockázatot jelentő tényezők közé sorolják.

Ennek nyomán pedig arra kérnének engedélyt, hogy a hadsereg felléphessen az engedély nélküli drónhasználat ellen, mivel azok szerintük biztonsági kockázatot jelentenek a katonai és egyéb létesítmények számára.

Ha a parlament jóváhagyja, akkor a hadsereg bármilyen eszközt bevethet a drónok kiiktatására – jegyzi meg az erdélyi magyar portál, amely szerint így akár a katonai vagy kormányzati épületek, illetve nagyszabású tömegrendezvények fölött röpködő civil drónok is kiiktathatóak lennének.

Nyitókép:MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. március 18. 14:13
Szegény sárkány repülők, kezdhetnek rettegni. A hülye bocskorosok simán leszedik őket is.
I_Isti
2021. március 18. 14:09
(Szegény örmények egy komplett háborút azért vesztettek el, mert nem tudtak semmit sem tenni az azeriek drónjai ellen.)
I_Isti
2021. március 18. 14:05
Hát ja, bármilyen eszközzel biztos kilőnék, ha lenne erre bármilyen eszközük...
flesh ripper
2021. március 18. 14:02
Oláh agy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!