WHO: Jóval korábban kezdődhetett a járvány Kínában, mint 2019 decembere

2021. február 15. 17:36

„A vírus már széles körben terjedt decemberben Vuhanban, erről korábban nem tudtunk” – mondta a WHO kutatócsapatának vezetője.

2021. február 15. 17:36

A WHO Kínában vizsgálatot folytató szakértői szerint 2019 decemberében már jóval szélesebb körben elterjedt a koronavírus, mint azt korábban sejteni lehetett. A kutatók jelen pillanatban is több száz vérmintához próbálnak meg hozzájutni Vuhanban, ám ezt a kínai hatóságok eddig nem engedték nekik a CNN szerint.

A kutatást vezető Peter Ben Embarek nemrégiben tért vissza Svájcba, ahol azt mondta: mire jelentették az első esetet 2019 decemberében, már sok fertőzött volt Vuhanban. A WHO kutatói beszélhettek azzal negyvenes éveiben járó férfival is, akit az első koronavírusos fertőzötteknek tartanak. A férfi nem utazott sehova Vuhanból, ami szintén azt bizonyítja, hogy akkor már Vuhanban terjedhetett a vírus.

Embarek azt nyilatkozta, hogy a vírus valószínűleg nem laboratóriumból származik, ám korábbi nyilatkozatával ellentétben úgy tűnik, Vuhanban 2019 decemberénél korábban üthette fel fejét a koronavírus.

Nyitóképen: Peter Ben Embarek. Fotó: Hector Retamal / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. február 15. 19:35
Még azt sem tudják, hogy Európában mikor jelent meg, pedig az állitólag egy roppantfejlett vidék. Egy biztos, a kinaiak addigra már jelezték, de ugye az akkori WHO szerint nem állt fenn a globális veszély
bluszkáj
2021. február 15. 18:20
Nem az a baj, hogy már december elött felütötte a fejét, hanem az, hogy a WHO sokáig december után sem ütötte fel a sajátját...
zakar zoltán béla
2021. február 15. 18:07
Már Konfuciusz is tudott róla?
szürkeSzarvas
2021. február 15. 18:00
Olvastam angolul 1 kinai linken,hogy náluk délamerikábol importált fagyasztott szarvasmarhábol terjedt el a kórság..Kiderithetetle,mi is történt és mikor-valójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!