Trump ügyvédei szerint az impeachment a demokraták politikai bosszúja

2021. február 13. 08:54

„Bármilyen törvénysértő magatartással vádolni az elnököt elvetemült és szörnyű hazugság” – fogalmazott Trump jogi képviselője.

2021. február 13. 08:54

A demokraták politikai bosszújának nevezte a Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) a korábbi elnök egyik jogi képviselője. Michael T. van der Veen felszólította a szenátorokat, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a „kirívóan alkotmányellenes politikai bosszúval”. A volt elnök ügyvédje „politikai indíttatású boszorkányüldözésnek” nevezte a felelősségre vonási eljárást.   

Michael T. van der Veen szerint Trump január 6-i beszéde a Capitolium elleni támadás előtt nem szított törvénytelen magatartást. A védőügyvéd videókat is bejátszott, amelyeken Trump más alkalommal, többször buzdított arra, hogy mindenki tartsa be a törvényeket és a rendet.

Trump január 6-i beszéde

Bármilyen törvénysértő magatartással vádolni az elnököt elvetemült és szörnyű hazugság” – fogalmazott Trump jogi képviselője.    A demokrata többségű képviselőház lázadás szítása miatt emelt vádat Donald Trump ellen, a Capitolium január 6-i megtámadása előtt tartott nagygyűlésen mondott gyújtó hangú beszéde miatt, amely után hívei megrohamozták a törvényhozás épületét. Az incidensben öten életüket vesztették, köztük egy rendőr is.   

David Schoen, Donald Trump másik védőügyvédje beszédében azzal vádolta meg az úgynevezett impeachment-menedzsereket, hogy szerdai és csütörtöki érveléseik során manipulált bizonyítékokat mutattak be. „Van okunk azt feltételezni, hogy a ház vezetői manipulálták a bizonyítékokat és szerkesztették a videófelvételeket" – mondta. „Ha megtették, és ez egy bírósági tárgyalás lenne, akkor a bíró megbüntetné őket” – fogalmazott.   

Trump jogi csapata veszélyes kettős mérce használatával és képmutatással vádolta meg a demokrata képviselőket.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2021. február 14. 04:44
Kétségtelen, hogy ez a Democrap elitek bosszúja, mert igen zokon vették, hogy Trump néhányszor bolondot csinált belőlük. A másik céljuk az volt továbbá, hogy Trumpot megfosszák a lehetőségtől is, hogy újra indulhasson az elnöki harcban. Persze gondolhatták (volna?), hogy a GOP szenátorok nem fogják elítélni, hiszen maguk alatt vágták volna az ágat, amelyen ültek. Senki nem állíthatja, hogy a bosszú- szomjas Democrap elitek túl okosak és intelligensek. Van egy érdekes, régi mondás: "Revenge is a VERY dangerous motivation." Vagyis: "A bosszú egy nagyon veszélyes tanácsadó."
saveme
2021. február 13. 13:39
Nem helyes ami a cikkben szerepel: Schoen accused his counterparts of unconscionable dishonesty and duplicity. "House managers manipulated evidence, deceptively edited videos, and falsely represented tweets," he declared. And then he proceeded to prove it with undeniable evidence. (https://www.foxnews.com/opinion/trump-impeachment-trial-defense-dems-case-gregg-jarrett) A védőügyvéd tehát nem azt mondták hogy van okunk feltételezni! (igaz ez egy MTI-től atvett cikk) így már minden érthető... Konkrétan a földbe döngölték a demokratákat!
Rocktoberi
2021. február 13. 11:15
A democsokraták szokásos hazugságai amit politikailag korrekt módon már meg sem lehet kérdőjelezi.
Armageddon
2021. február 13. 11:01
Jó kis jogász csapat ez! 1 centet nem érnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!