Továbbra sincs megegyezés az új kormányról Olaszországban

2021. február 02. 21:32

Szertefoszlani tűnik egy harmadik Conte-kormány felállításának lehetősége.

2021. február 02. 21:32

Nem sikerült támogatást biztosítani egy új kormánytöbbség számára – jelentette be Roberto Fico, az olasz képviselőház elnöke a sajtónak, miután az államfőnek beszámolt a kormányalakítási konzultációkról kedd este.

Roberto Fico hangsúlyozta, hogy nem sikerült áthidalni az eddigi kormányerők közötti távolságot. Az államfő, Sergio Mattarella pénteken bízta meg a képviselőház elnökét a kormányerők közötti közvetítéssel annak felmérésére, hogy létre tudnak-e hozni egy újabb, közös többséget. Az államfő dönt a következő lépésről, miután szertefoszlani tűnik egy harmadik Conte-kormány felállításának lehetősége. Elemzők is csak találgatják az esetleges forgatókönyvet, az államfő többek között szakértői kormányt nevezhet ki, amely az előrehozott választásokig vezeti az országot.

(MTI)

Cikkünk frissül

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. február 02. 23:36
Választás lesz a vége, a baloldal nem tudja kibekkelni ezt a fiaskót, ami konkrétan önmaga.
villogókékfog
2021. február 02. 22:50
Ez valahol azért jó hír, mert a kormánytagok ellenére azért csak a választás lesz a vége. Az külön kérdés, hogy ez a Mattarella elnök kinek a zsebében ücsörög. De ez már a megválasztása körül is érdekes volt.
néhai Ch.Pilot
2021. február 02. 22:21
1. MI van?! Robert Fico felvette az olasz állampolgárságot, és most ott akar politikai karriert csinálni? :-D Ez volt a vicc része. 2. Most jön a komoly. Az előttem szóló triumphator kommnettársnak igaza van. Mindent meg fognak tenni, hogy ne legyenek választások. Sőt! Az USÁ-ban történt sátánista fordulat után itt sem fognak a látszatra se adni. Egyszerűen nem is az olasz államfő, hanem az EU fog kinevezni egy kormányt az olaszoknak. A választásokat végleg be fogják tiltani minden országban, és előbb-utóbb világkormány alakul szintén nem választások útján. Olaszország lesz/lehet a precedens a szuper központosításra.
triumphator
2021. február 02. 22:11
Egy biztos, választani nem hagyják a derék taljánokat, mert az nemkívánatos eredményt hozna, ugye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!