Tanfolyam a Coca-Colánál: legyünk kevésbé fehérek!

2021. február 21. 20:50

A Coca-Cola célja az, hogy „nyitott” munkakörnyezetet biztosíthassanak – írták közleményben.

2021. február 21. 20:50
null

A Coca-Cola netes szemináriumokon belül igyekszik arra nevelni munkavállalóit, hogy „legyenek kevésbé fehérek”írja a Becker News. A portálnak egy belsős ember szivárogtatott, mint kiderült, a cég a LinkedIn nevű weboldal segítségével tartja a szemináriumokat:

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Noha a mainstream sajtó nem foglalkozott az üggyel, a Coca-Cola kiadott egy közleményt, amelyben az áll, hogy az „oktatóanyagok” nem a cég sajátjai, hanem publikusan elérhető videók, amelyeket azért mutatnak be dolgozóiknak, hogy „nyitott” munkakörnyezetet biztosíthassanak.

A többperces videók a leírás alapján arról szólnak, „mit jelent fehérnek lenni”, és „miképp lehet szembeszállni a rasszizmussal”. A cél az, hogy a hallgatók „kevésbé fehérek” legyenek, amely azt jelenti, hogy legyenek „kevésbé elnyomóak, arrogánsak, magabiztosan, védekezőek, tudatlanok, és ehelyett legyenek alázatosak. Figyeljenek, higgyenek, ne legyenek érdektelenek, és szakítsanak a fehér szolidaritással”.

Nyitókép: Alexander Pohl / NurPhoto / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2021. február 22. 11:55
Mindenféle kampányban benne vannak ami az élet ellen van, és nemcsak az emberi élet. Nekrofil brand.
Peppa
2021. február 22. 10:18
"szakítsanak a fehér szolidaritással” Mi van? Ezek a férgek a cukros szaruk után a libsi ideológiát is próbálják rátukmálni a vevőkre? Ezelőtt sem ittam coca-colát, és ezután sem fogok. És szolidáris maradok fehér embertársaimmal.
Karbantartó9
2021. február 22. 07:15
A plakátkampányuk óta nem vettük a termékeiket, nincs miért változtatni ezen.
qwrtzq
2021. február 22. 02:12
pedig kedveltem a rozsdamarójukat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!