Stevie Wonder Ghánába menekül az amerikai rasszizmus elől

2021. február 24. 17:02

A huszonötszörös Grammy-díjas amerikai előadóművész nem akarja, hogy dédunokáinak mentegetőzni kelljen, hogy kedveljék őket.

2021. február 24. 17:02
null

Oprah Winfreynek adott interjúban nyilatkozott a 70 éves művész, hogy Ghánába tervezi költöztetni a családját, hogy az amerikai rasszista eredetű igazságtalanságoktól megóvja utódait.

„Szeretném ismét mosolyogni látni a nemzetet” – mondta. Már 1994-ben is egy az „I Just Called to Say I Love You” megjelenését követő interjúban is utalást tett Ghánára, ahol véleménye szerint „több fogalmuk van a közösségről”. Stevie Wonder elégedetlenségéről tanúskodik továbbá az a levél, melyet Martin Luther King Jr.-nak címzett „A haladás hiánya” (az egyenlőtlenségek terén) névvel.

A levélben kitért rá, hogy hálás az aktivistának mindazért amit tett, de nem képes elhinni, hogy 36 éve semmi haladás nem történt. Így fogalmazott: „Elegem van, hogy a rendőrség a könnyű utat keresi egy 400 éves probléma megoldására”.

(Nyitókép: MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. február 26. 15:17
Melyik geci mondta el neki, hogy fekete?
zakar zoltán béla
2021. február 25. 12:42
je
Mátyás01
2021. február 25. 12:01
Tehát, szerinte a 60-as évek óta, amikor a feketék csak külön buszon utazhattak és külön kocsmába járhattak, azóta szerinte tényleg nem történt semmi változás az USA-ban?
Kompenzátor
2021. február 25. 12:00
Nagyon helyes, ez a legjobb módszer a rohadt rasszista fehérekkel szemben, el kell venni tőlük a diverzitás csodálatos előnyeit, és otthagyni őket hogy főjenek csak a saját levükben. Minden színesbőrűnek ki kellene menekülni a gonosz fehér országokból! Csak így lehetnek biztonságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!