Mexikói elnök: Ne higgyenek az embercsempészek rózsaszín képeinek

2021. február 11. 19:05

Mexikó elnöke óva intette az Egyesült Államokba bevándorolni vágyókat.

2021. február 11. 19:05
null

Mexikó elnöke csütörtökön arra intette a migránsokat, ne higgyék, hogy Joe Biden elnökségével máris kinyílt az Egyesült Államok ajtaja, és óvakodjanak az embercsempészektől, akik azzal hitegetnek, hogy Washington azonnal törvényes státuszt ad a bevándorlóknak.

„Nem igaz, hogy most már mindenki mehet az Egyesült Államokba és érvényesítik ottani tartózkodását”.

„A szabályozás még nincs definiálva” – hangoztatta Andrés Manuel López Obrador. Megjegyezte, hogy üdvözli Joe Biden javaslatát a migráció rendezéséről, de – mint mondta – időbe telik, amíg a törvényhozás elfogadja és megvalósul a szabályozás.

Obrador nemcsak mexikóiakhoz szólt figyelmeztetőn, hanem a többi latin-amerikai országból az Egyesült Államokba vágyakozókhoz is, hogy ne higgyenek az embercsempészek „rózsaszínű képet festő” szavainak.

Az elnök felidézte 19 migráns, köztük 14 guatemalai nemrég történt meggyilkolását,

mintegy igazolandó saját politikáját, amely szerint a Közép-Amerikából útnak induló migránsokat már az ország déli határánál meg kell állítani. Kijelentette, ez a mészárlás is azt mutatja, hogy

túl veszélyes megengedni a migránsok átutazását Észak-Mexikó drogkartellek uralta területein.

A demokrata párti amerikai elnök rögtön beiktatása másnapján beterjesztett a washingtoni törvényhozás elé egy bevándorlási törvényjavaslatot, amely lehetőséget teremtene előbb legális státusz megszerzésére, majd sok év után az állampolgárságért folyamodásra mintegy 11 millió, már az Egyesült Államokban élő illegális bevándorló nagy része számára. A javaslat életbe lépésének sorsa azonban bizonytalan, mert

nem biztos, hogy mindegyik demokrata párti képviselő és szenátor megszavazná Biden javaslatát.

Márpedig a demokrata pártiaknak csak szűk többségük van a képviselőházban, a szenátusban pedig teljesen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, és ott a demokraták csak az alelnök szavazatával tudnak szavazatfölénybe kerülni.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA-EFE/David Peinado

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. február 12. 08:24
Pedig jó volna, ha elözönlenék az usákokat délről... Akkor végre a saját belső problémáikkal foglalkozhatnának, és nem a demojrácia exporton járna a fejük...:)
Pangea
2021. február 11. 20:05
Évvel szemben a valóság az. Átjönnek a határon így vagy úgy Szaporodnak mint a nyulak,a hülye gringók meg fizetik az életfogytiglani segélyeket. Fizetik az etnikai tisztogatást. Onnan ahonnan rajzanak nincs!!!semmiféle tarsadalom biztosítás! A nyugati világ,Darwin díjas,és lassan mi is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!