Második lett a női futóversenyen a kétméteres férfi

2021. február 12. 22:42

Egy 195 centi magas ír diák második helyen végzett egy 5 km-es női futóversenyen, hogy bizonyítsa a főiskolája által képviselt nemi politika abszurditását.

2021. február 12. 22:42
null

A 22 éves Con Óg Ó Laoghaire azért jelentkezett – egyébiránt teljesen szabályosan – az egyetem éves futóversenyére, mert korábban látta, hogy egy Zuby nevű angliai férfi rapper megdöntött egy női súlyemelő rekordot azért, hogy megmutassa, milyen igazságtalan előnyt élveznek a férfinak született transznemű sportolók a női sportágakban.

 

A 195 centiméter magas diák azt nyilatkozta, nagyon könnyű volt bejutnia a versenyre.

„Regisztráltam az interneten, és rákattintottam arra, hogy nő vagyok. Amikor elmentem a Trinity Sportközpontba a versenyre, az ottani hölgy rám nézett, és azt mondta: »Szóval férfi vagy?«, majd elindult, hogy módosítsa a sorrendet. Erre kissé elváltoztatott hangon azt mondtam, hogy »Nem, nő vagyok«, és ez meg is oldotta a kérdést”.

A versenyen elért 2. hely megszerzése után Ó'Laoghaire elmondta, hogy a nézőkből és a többi sportolóból eléggé vegyes reakciókat váltott ki.

„Amikor a Pavilion Bárban megjelentem, hogy átvegyem a nőknek szóló ezüstérmet, bevallom még soha életemben nem láttam ilyen csendes helyet ennyi emberrel. Azt hiszem, egyesek értetlenkedtek, mások jól szórakoztak, a többiek meg egyszerűen le voltak döbbenve”.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. február 14. 18:00
Teccik!
istvanpeter
2021. február 14. 12:55
Mondjuk, hülyeségnek elég jó.
cutcopy
2021. február 14. 07:52
És úriember volt, hagyta hogy nő nyerjen..
T. Péter
2021. február 13. 20:32
"Egyetlen normális ember sem retteg élvezettel." Miért, mondtam én, hogy ezek az itt rettegők normálisak? :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!