Kijátsszák a román bűnözők az angol prostitúciószabályokat

2021. február 18. 09:08

A lányfuttató bandák egy joghézagot kihasználva kerülik el a lebukást.

2021. február 18. 09:08
null

Angliában a nők rendezett jogi körülmények között hirdethetik szexuális szolgálataikat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a prostitúció teljesen legális lenne a szigetországban, csupán azt, hogy az utcai „hirdetés” és a „közvetítés” tilos. Ez a jogi helyzet azonban kiskaput nyitott egyes bűnbandák számára.

A látszólag törvényes helyzet imitálása

A román lányfuttatók például

az általuk prostitúcióra kényszerített lányokat ugyanazon az oldalakon kezdték el hirdetni, amelyeken a szolgáltatásaikat egyébként legálisan ajánlók teszik ezt.

Ezzel pedig azt a látszatot keltik, mintha valóban törvényes helyzetről lenne szó.

Az angol hatóságok lehetőségei

Az üggyel foglalkozott az angol parlament is, azonban érdemi döntés nem született. A szóban forgó weboldalak leállítása ugyanis a legálisan dolgozó prostituáltak helyzetét nehezítené. Vagyis a hatóságok egyelőre nem tehetnek mást, mint hogy ahonlapok üzemeltetőinek arra az ígéretére hagyatkoznak, hogy mindent megtesznek az ilyen esetek kiszűrésére.

A címlapkép illusztráció.

Kép forrása: AFP, Sebastian Gollnow

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. február 18. 10:36
Hogy micsoda? A románok lopnak, csalnak, hazudnak? Pedig csak művelik a szakmát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!