Emmanuel Macron: Ebből a járványból csak európaiként tudunk kilábalni

2021. február 05. 21:56

Macron és Merkel megvédték az európai közös oltóanyag-beszerzési stratégiát közös sajtótájékoztatójukon.

2021. február 05. 21:56
null

Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár pénteken megvédték az koronavírus-elleni oltóanyagok európai beszerzési stratégiáját, amelyet egyre több tagállamban bírálnak a rendelkezésre álló adagok elégtelensége miatt.

„Teljesen támogatom az azt európai fellépést, amely mellett döntöttünk” – mondta Emmanuel Macron a német-francia védelmi és biztonsági tanács ülése után Angela Merkellel tartott közös videó-sajtótájékoztatójukon. „Mit mondanánk most, ha Franciaország és Németország jelenleg egymással versenyezne a vakcinákért? Ebből a járványból csak európaiként tudunk kilábalni” – hangsúlyozta a francia elnök.    

A német kancellár megerősítette, hogy

az uniós vakcina–adagok közös megrendelését tartotta és tartja továbbra is a jó megoldásnak.

Még akkor is, „ha az előállítási kapacitások nem annyira jelentősek, mint amilyenre számítottunk”.    

Emmanuel Macron elismerte, hogy „az európaiak nem számoltak a hírvivő RNS (mRNS) molekulákon alapuló vakcinák ilyen gyors sikerével, nevezetesen azzal, hogy a Moderna, valamint a Pfizer-BioNtech oltóanyagai kerülnek elsőként forgalomba, márpedig ezek egy jelentős részét az Egyesült Államokban gyártják”. Jelezte ugyanakkor, hogy a

A francia elnök üdvözölte Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének munkáját, aki a 27 tagállam nevében tárgyalta le az oltóanyag-gyártókkal a szerződéseket, és több, mint 2,2 millió dózisra biztosított garanciát a 450 millió európai számára. 

– mondta a francia elnök.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. február 06. 09:21
Minden olyan vakcina eltántorít sokakat, ami nem eu engedélyes, mert várhatóan ki se teheted vele a lábadat az országból, legalábbis az eu felé.. Vakcina-vasfüggöny... Nálunk pedig a jövő héten kezdenek az orosszal oltani, a kínai engedélyére szinte semmi esély.
SwordFish
2021. február 06. 08:27
Európai módon? Európa egy nagy koncentrációs táborrá válik Merkel vezetésével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!