Bírálja az EU a lengyel abortusztilalmat

2021. február 25. 16:57

Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa felszólította Varsót, hogy tartsa tiszteletben az alapvető jogokat.

2021. február 25. 16:57
null

Az alapvető jogok tiszteletben tartására szólította fel Varsót Bírálja az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa. Helena Dalli rámutatott, hogy az alapvető jogok betartása minden EU-tagállamra nézve kötelező – számol be az Euronews.

Az abortusz lengyelországi szigorítása a rendszerváltás utáni legnagyobb országos tiltakozáshullámot váltotta ki Lengyelországban. Az abortusz szabályozásának szigorítása csorbítja a nők önrendelkezési jogát, a békés tüntetéseken pedig indokolatlan arányú rendőri fellépést alkalmaztak, korlátozva a véleménynyilvánítás szabadságát, állítja az EU illetékese.

(Fotó: Helena Dalli, az Európai Bizottság esélyegyenlőségért felelős tagja felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2020. december 17-én.MTI/EPA/Olivier Hoslet)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2021. február 26. 02:11
A fontos az, hogy az új, 2022-ben életbelépö német törvény szerint, a hat napnál öregebb, még tojásban lévö kakas embriókat tilos megölni, megsemmisíteni, mert hat nap után a csirke/kakas embrió érez fájdalmat, és ezért embertelenség lenne megölni. A hat nap a huszonegy napos inkubációs idötartamban, az emberi terhesség negyedik hetének felelös meg. Ennek ellenére, sokhelyen, abortuszt, majdnem a terhesség utolsó napjáig lehet végezni. Nagyon haldó ... meg befogadó, meg stb.
kikicsoda
2021. február 26. 01:50
Mostanában, a nagyon haladó nyugati társadalmakban mindenkinek van joga, csa a még megnemszületett, de élö, érzö és cslekvö embernek nincs az anyai méhben. És mindezt az EU Egyenlöségért Felelös Biztosa nyilatkoztatja ki teljes meggyözödéssel. Ez aztán tényleg haladó, meg nem kirekesztö, meg stb.
zakar zoltán béla
2021. február 25. 22:09
Cékla v. Céda?
Rocktoberi
2021. február 25. 18:12
Az a nonszensz az egészben, hogy az abortuszért lelkesedő libsik pont azok, akik a leginkább ellenzik a halálbüntetést. Persze azt is tudjuk, hogy a libsik nem az eszükről híresek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!