Az FBI és a mexikói rendőrség együtt csapott le a román bűnözökre

2021. február 08. 15:46

Szorul a hurok Mexikóban egy román bűnbanda körül, amely miatt napokig szívattak több száz romániai turistát – írta meg a Főtér.ro.

2021. február 08. 15:46
null

A Főtér korábbi információi szerint a Cápának becézett Florian Tudor és társai ellen a mexikói Pénzügyi Megfigyelési Egység vezetője bejelentette, hogy „az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodájával (FBI) közösen folytatott nyomozás eredményeként 79, a román bűnbandához köthető személy és cég bankszámláját zárolták”.

Tudor és bűntársai ellen pénzmosás a vád.

Az FBI tavaly februárban közölte a mexikói illetékesekkel, hogy gyanúsnak találják Tudor és két alvezére, Adrian Constantin Tiugan és Adrian Ninel Enăchescu pénzügyi tranzakcióit. A banda évente legalább 240 millió dollárnyi törvénytelen pénzforgalmat bonyolított világszerte – írta meg a Főtér.

A nyomozás alá vont céget az alvezér, Adrian Constantin Tiugan alapította 2013-ban. A férfi ellen korábban több nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt, miután Olaszországban és a Vatikánban bankautomatákat fosztott ki. A jelen csalásnál egy szintén román személy adatait felhasználva alapítottak egy kamucéget, amely aztán szerződést kötött a mexikói Multiva Bankkal bankautomaták telepítéséről. A gépeket azonban előzetesen meghekkelték, és segítségükkel több, mint 1,2 milliárd dollárt loptak el az automatákat haszánló ügyfelek, elsősorban gyanútlan turisták számláiról az elmúlt 6 év során. 

Fotó: Florian Tudor, Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. február 08. 21:56
Ezzel a megjelenéssel ordít róluk, hogy csak pitiáner strómanok. Az igazi éceszgéberek majd ezután kerülnek elő.
dave
2021. február 08. 19:56
A cigány, mindenütt cigány marad.
zara
2021. február 08. 18:40
'szerződést kötött a mexikói Multiva Bankkal bankautomaták telepítéséről' ehhez már tudás is kell :) ha az gondolod nem, akkor csináld meg te köss szerződést bármely bankkal sikeresen...
brekker
2021. február 08. 17:58
"A jelen csalásnál egy szintén román személy adatait felhasználva alapítottak egy kamucéget, amely aztán szerződést kötött a mexikói Multiva Bankkal bankautomaták telepítéséről." Nem túl bonyolult, harmadik világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!